Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε ο προπονητής του Άρη Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο κόσμος είδε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, εμείς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε στο παιχνίδι. Ελέγξαμε τον αγώνα και δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ, να μας πιέσει ιδιαίτερα πέρα από το τρίτο δεκάλεπτο. Αξίζει τον κόπο η ομάδα μας, παρά τα προβλήματα που έχει, να έχει λίγο περισσότερο σεβασμό. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που μας σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια.

Βάζαμε τα χέρια στη μπάλα και δινόταν φάουλ. Ο ΠΑΟΚ κάνει τη δική του προσπάθεια, κάνει μεγάλο αγώνα. Εμείς συνεχίζουμε και μας βοηθούν τέτοιου τύπου ματς, γιατί οι παίκτες μας παίρνουν πράγματα που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Μακάρι η προσπάθεια των δύο ομάδων να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο».

Για το ότι ο Κιθ Μπένσον αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά:

 «Ο καθένας βλέπει διαφορετικά το παιχνίδι… ήταν θέμα τακτικής, ο Κιθ μας βοήθησε σε κάποια διαστήματα, σε κάποια άλλα μας βοήθησαν άλλα παιδιά».

Για τα διαφορετικά κριτήρια που ανέφερε παραπάνω τόνισε:

«Δε λέω πως ήταν κακή η διαιτησία, αλλά υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση όταν κάναμε εμείς άμυνα ή αντίστοιχα βρισκόταν ο ΠΑΟΚ στην άμυνα, δεχθήκαμε 24 πόντους από τέτοια λάθη».

Για τα λάθη της τρίτης περιόδου:

«Δεν υπάρχει περίπτωση μια ομάδα να μην κάνει λάθη, αλλά όταν κάνεις λάθος και τρως καλάθι, είναι τελείως διαφορετικό από το να κάνεις λάθος και να αστοχήσεις».

Για το αν θεωρεί ότι αδικούν οι παίκτες την προσπάθειά τους αμυντικά: 

«Βγάλαμε εύκολα σουτ, δεν τα βάλαμε. Ομάδες με τεράστια ποσά στην Euroleague και βάζουν 49-50 πόντους. Προσπαθείς με ενέργεια, με πάθος, με λάθος επιλογές.

Ομάδες με μεγάλη αθλητική, τεχνική και πνευματική ποιότητα δεν τα καταφέρνουν. Εμείς κάνουμε προπόνηση για να τα βάλουμε, προσθέτουμε ώρες με σουτ. Το σημαντικό είναι ότι κάθε παιχνίδι εκτός έδρας η ομάδα είναι καλύτερη, παρά τις ελλείψεις. Η ομάδα έχει μια σταθερή βελτίωση. Παίξαμε λίγο καλύτερα… Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια».

Για το ότι ο ίδιος έχει κάποιες εκρήξεις την ώρα των αγώνων:

«Δεν είμαι εκνευρισμένος, είναι μάθημα. Δεν κάνω κριτική, αγαπώ τα λάθη τους. Θέλω να τους κάνω να είναι υπομονετικοί και έξυπνοι».

Προηγούμενο άρθρο“Προσπαθώ να δίνω πάντα το 100%”
Επόμενο άρθροΣύνθημα ανατροπής από τον αρχηγό (pic)