Ο εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία της άρσης βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Σουλεϊμάνογλου ταλαιπωρείτο από κίρρωση του ήπατος και στις 6 Οκτωβρίου είχε υποβληθεί επιτυχώς σε μεταμόσχευση, ωστόσο παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και στις 11 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μετά από ολιγοήμερη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ο οργανισμός του δεν άντεξε και απεβίωσε σήμερα Σάββατο.

Ο Σουλεϊμάνογλου γεννήθηκε στη Βουλγαρία (το όνομά του ήταν Σουλεϊμάνοφ) αλλά εκμεταλλευόμενος τις τουρκικές ρίζες του έγινε Τούρκος και από μικρή ηλικία κυριάρχησε στην άρση βαρών. Ο επονομαζόμενος και «Ηρακλής τσέπης», καθώς το ύψος του ήταν μόλις 1,47μ. και το βάρος του μετά βίας ξεπερνούσε τα 62 κιλά, κατέκτησε μεταξύ άλλων τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (1988, 1992, 1996), ενώ σάρωσε όλους τους τίτλους σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά.

Το 2000 αποπειράθηκε να γίνει ο πρώτος αθλητής της άρσης βαρών με τέσσερα χρυσά, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί στο Σίδνεϊ και ένα χρόνο μετά έγινε μέλος του Hall of Fame της άρσης βαρών. Στην ιστορία έχουν μείνει οι μονομαχίες του με τον Βαλέριο Λεωνίδη.

Προηγούμενο άρθροΣτο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» έχουμε μάχη
Επόμενο άρθροΚάταγμα ο Παπασταθόπουλος!