H Tesla δεν πτοείται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την καθυστέρηση της παραγωγής του Model 3 και την πτώση της αξίας της μετοχής της και έτσι πέρα από το αναμενόμενο φορτηγό της παρουσίασε σε εκδήλωση στις ΗΠΑ και το καινούργιο της Roadster.

Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του -με το Roadster, που τότε βασιζόταν στη Lotus Elise, άλλωστε είχε συστηθεί πριν από μερικά χρόνια- και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Elon Musk είναι ότι πιο σπορ έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα.

Πράγματι η εμφάνιση του Tesla Roadster είναι εντυπωσιακή, με καινούργια, πιο χαρακτηριστική μάσκα με λεπτούς LED προβολείς. LED και ιδιαίτερα σχεδιαστικά είναι και τα πίσω φώτα, ενώ τη σπορ αίσθηση ενισχύει και ο διαχύτης. Γενικά πάντως με το Roadster εγκαινιάζεται η εξέλιξη της σχεδιαστικής λογικής της αμερικάνικης εταιρείας που φυσικά θα εφαρμοστεί και σε όλα τα νέα μοντέλα της που θα ακολουθήσουν.

Η οροφή είναι προσθαφαιρούμενη, το εσωτερικό έχει ενδιαφέρουσα προσέγγιση, ενώ όπως συνήθως συμβαίνει στα αυτοκίνητα αυτού του τύπου τα πίσω καθίσματα είναι σχετικά μικρά.

Αυτά που εντυπωσιάζουν όμως πραγματικά είναι τα νούμερα των επιδόσεων, μιας και σύμφωνα με την Tesla το 0-100 χλμ./ώρα θα έρχεται σε λίγο πάνω από τα 1,9 δεύτερα, γεγονός που θα καθιστά το Roadster το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Αντίστοιχα τα 0-160 χλμ./ ώρα θα είναι υπόθεση μόλις 4,3 δευτερολέπτων, το ¼ του μιλίου θα είναι παρελθόν σε 8,9 δεύτερα, τιμή που αντιστοιχεί σε dragster, ενώ η τελική του ταχύτητα λέγεται πως θα φτάνει, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα 400 χλμ./ ώρα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι γνωστό για τους κινητήρες, οι οποίοι μπορεί συνολικά να είναι 4 -από το Model 3- με αποτέλεσμα η συνδυαστική τους απόδοση να ξεπερνά τους 1.000 ίππους και τα 10.000 Nm ροπής. Όσο για τη μπαταρία έχει την τεράστια χωρητικότητα των 250 kWh και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Elon Musk θα εξασφαλίζει αυτονομία «620 μιλίων (1.000 χιλιομέτρων) σε αυτοκινητόδρομο». Το μυστικό κρύβεται βέβαια στον «αυτοκινητόδρομο», όπου με διατήρηση σταθερής ταχύτητας οι συνθήκες είναι πιο ιδανικές για την εξοικονόμηση ενέργειας. Κάτι που σημαίνει πως η πραγματική αυτονομία πρέπει να κυμαίνεται από 500 έως 600 χιλιόμετρα, τιμές έτσι κι αλλιώς εξαιρετικές -αρκεί βέβαια ο οδηγός να μην υπερβάλλει με την ταχύτητα που θα πιάνει.

Η τιμή του Tesla Roadster θα είναι της τάξης των 200.000 δολαρίων, ενώ αν θέλετε να μπείτε στη λίστα αναμονής θα πρέπει να δώσετε μια προκαταβολή 50.000 δολαρίων. Και θα το αποκτήσετε, με βάση τα λεγόμενα του Elon Musk, το 2020. Η ιστορία πάντως μέχρι στιγμής έχει δείξει πως η Tesla είναι χαλαρή με τα χρονοδιαγράμματα της, ενώ προηγείται και η επίλυση των ζητημάτων του Model 3…

Πηγή: www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΒασιλόπουλος: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και δικαίωση»
Επόμενο άρθρο“Παίρνω ψυχολογία και ρυθμό”