Ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας είπε πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν να κάνουν με μια πολύ καλή ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Προφανώς είχατε παρακολουθήσει το παιχνίδι της πρεμιέρας. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με εκείνο το ματς;

«Βασικά ήταν το πρώτο παιχνίδι και πιστεύω ότι μας έφερε αρκετά πίσω. Το αυριανό είναι ένα άλλο παιχνίδι. Η προσέγγιση που θέλουμε να έχουμε είναι διαφορετική. Δεν θα διαφέρει πολύ από αυτή που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι η αποτελεσματικότητα».

Δεν ήσασταν ακόμα ο προπονητής του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι. Ποια είναι τα ατού της Σπόρτινγκ απ’ όσα είδατε;

«Παρακολουθώντας και το πρώτο ματς και τα υπόλοιπα του ομίλου και ματς του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου που μπορεί να παίξει και παιχνίδι κατοχής και αντεπιθέσεων και το κάνει καταπληκτικά. Αυτό είναι ένα στοιχείο που κατάφερε να κοντράρει πολύ καλά και τη Γιουβέντους και τη Μπαρτσελόνα. Έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή ομάδα με καλό προπονητή».

Αφού είδατε και τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους τι έχει η Σπόρτινγκ που δεν έχουν οι άλλες δύο ομάδες;

«Σαφώς είναι δύο καλύτερες ομάδες από τη Σπόρτινγκ, αλλά η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη».

Θα προσέξετε περισσότερο το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που κάνει η Σπόρτινγκ;

«Είναι προφανές ότι είναι ένα από τα δυνατά της στοιχεία και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε μιλήσει αρκετά με τους παίκτες μας και αύριο θα το κάνουμε. Η κάθε ομάδα παρακολουθεί τον αντίπαλο της και κοιτάζει τα καλά και αδύναμα στοιχεία της. Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει πάρα πολύ σε όλα αυτά τα ματς που έχουμε δώσει».

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι αρχίζει να ρολάρει και βελτιώνεται συνεχώς. Έρχεται σε καλό τάιμινγκ για την ομάδα αυτό το σημαντικό παιχνίδι;

«Αυτό θα το ξέρω μετά τον αγώνα. Έχουμε αρχίσει και αισθανόμαστε καλύτερα και από τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και από κάποια πράγματα που βάζουμε στο παιχνίδι. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα δείξουμε στο μεγαλύτερο βαθμό».

Είχατε παίξει κόντρα στη Μπαρτσελόνα με ψευτοεννιάρι θα κάνετε το ίδιο και αύριο ή θα το αλλάξετε;

«Κοιτάξτε επειδή το καταλαβαίνω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης με αυτή τη λογική θα μπορούσα να έβαζα τέσσερις και πέντε επιθετικούς, αλλά δεν είναι και τόσο σωστό. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι στο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου γιατί και στο Τορίνο και με τη Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη είχαμε κάποια καλά πράγματα».

Αύριο θα είναι στο γήπεδο 1500 οπαδοί του Ολυμπιακού. Πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει ο κόσμος στην ομάδα;

«Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το να μπορεί κάποιος να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο έχω επικεντρωθεί πάρα πολύ ερχόμενος στον Ολυμπιακός. Πρέπει αυτή η ομάδα να δείχνει τι μπορεί να κάνει. Έχουμε και το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ και βγάζουμε αυτή την αυτοπεποίθηση και στους οπαδούς και στους εαυτούς μας».

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από μία σημαντική περίοδο με εσάς προπονητή που η ομάδα έκανε τα πρώτα διπλά στην Ευρώπη. Πιστεύετε στα σημάδια;

«Στα σημάδια είναι λίγο δύσκολο. Όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο γίνεται προληπτικός. Δεν είναι θέμα σημαδιών, αλλά δουλειάς. Αυτό που είπα προηγουμένως δεν το είπα για να δείξω ότι έχουμε δύσκολη δουλειά. Το είπε γιατί πιστεύω ότι είναι μία σπουδαία και αν δούμε και τα περσινά παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης καταλαβαίνουμε ότι έχουμε απέναντι μας μία ομάδα υψηλού επιπέδου».

Προηγούμενο άρθρο“Έχουμε έρθει για να τα δώσουμε όλα”
Επόμενο άρθρο“Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος από ‘μας ο Ολυμπιακός”