Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε ζωντανά στην κάμερα του Novasports λίγο πριν την μάχη της Νέα Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο για την 12η αγωνιστική της Super League. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού από το paokfc.gr.

Για το ματς με Ατρόμητο: 

«Ό, τι είχα να πω το είπα γι’ αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλά, είχαμε τον έλεγχο και πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μία ομάδα που  τρέχει πολύ και έχει πολύ καλή νοοτροπία. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, ίσως έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερο για να είχαμε ένα πιο εύκολο φινάλε. Μερικές φορές περιπλέκουμε τα πράγματα με πολλές κουβέντες. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέω ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε  διαφορετικά αποτελέσματα σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί εντός έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά τακτικά παίζουμε περίπου το ίδιο ή το προσπαθούμε. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και να είμαστε η ομάδα που θα κυριαρχεί. Μπορώ να πω ότι γινόμαστε καλύτεροι γιατί νιώθουμε καλύτερα και σωματικά. Επίσης μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε καλύτερα τι κάνει ο συμπαίκτης. Όμως αυτό είναι κάτι λογικό για μένα, γιατί είναι ο χρόνος που μας έδωσε την πιθανότητα να βελτιωθούμε και είναι κάτι που περίμενα. Τώρα πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα για να αποκτήσουμε κι άλλη αυτοπεποίθηση. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μένα είναι ότι μπήκαν στην ομάδα παίκτες όπως ο Κάνιας που έπαιξε μετά από καιρό και πήγε καλά, επίσης επέστρεψε ο Κάμπος αλλά και ο Μακ που έκανε ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε περισσότερες λύσεις για το γκρουπ και αυτό θα μας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο».

Για την χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας: 

«Είναι μία πολύ καλή επιλογή. Υπάρχουν καταστάσεις όπου οι παίκτες μπορούν να προσαρμόζονται σε άλλες θέσεις, γιατί πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να εκπλήξουμε και τον αντίπαλο.Είναι μία καλή λύση. Δεν ξέρω τι λέγεται για τον Βιεϊρίνια , δεν είναι η δουλειά μου να ασχολούμαι. Για μένα σημαντικό είναι τι κάνουν οι παίκτες μέσα στην προπόνηση και όσα κάνουν στο παιχνίδι είναι η επιβεβαίωση. Μέχρι τώρα ο Λέοβατς έχει παίξει πάρα πολύ καλά ως αριστερό μπακ και είναι επίσης πολύ αξιόπιστη λύση. Ο Βιεϊρίνια είναι επίσης πολύ καλός εξτρέμ με διαφορετικά στοιχεία από τους άλλους. Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες που παίζουν σε ίδιες θέσεις αλλά έχουν διαφορετικά στοιχεία γιατί εκπλήσσεις τον αντίπαλο».

Για την ταχύτητα που ζητάει από τους παίκτες του:

«Είναι εμφανές ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο η σωματική, αλλά και η ταχύτητα με την οποία κινείς την μπάλα, λαμβάνεις αποφάσεις και αντιδράς. Εμένα αυτό είναι που μου αρέσει, αλλά είναι κάτι που δεν έρχεται σε μία μέρα. Έρχεται με προπόνηση, με κατανόηση και ερμηνεία καταστάσεων, χημεία ανάμεσα στους παίκτες, που πρέπει να ξέρουν πως συμπεριφέρεται ο συμπαίκτης τους την ώρα του αγώνα».

Για τον Μαλεζά

«Είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αποτελεί παράδειγμα στην προπόνηση, αλλά και με την παρουσία του στο σύνολό μας. Βοηθάει πολύ, γνωρίζει την ομάδα βρίσκεται χρόνια εδώ όπως και ο Βιεϊρίνια και μας βοηθούν πάρα πολύ».

Για το πρόβλημα εκτός έδρας και αν σκέφτεται να παίξει χωρίς βαρύ σέντερ φορ:

«Πρέπει να ανατρέξω στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ήταν δύσκολα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και όχι με μικρές ομάδες. Κάναμε καλά παιχνίδια, ελέγξαμε τον ρυθμό, κάναμε ευκαιρίες απέναντι σε γηπεδούχους με πολύ κόσμο, που όμως χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο μας κέρδισαν, ίσως με τύχη, με μία φάση ή και περισσότερη αυτοπεποίθηση σε κάποιες καταστάσεις. Θα βελτιωθούμε, όμως αυτό θα χρειαστεί χρόνο, όχι μία μέρα, εβδομάδα ή μήνα. Αυτά τα δύο παιχνίδια μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Η ομάδα ένιωθε ότι έλεγχε τα ματς εκτός έδρας απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Είμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να πιέσουμε περισσότερο τους εαυτούς μας και να δείξουμε το πνεύμα μας, γιατί τα παιχνίδια εξαρτώνται πολύ από εμάς και πώς είμαστε στον αγωνιστικό χώρο. Ο αντίπαλος παίζει όπως τον αφήνεις να παίξει».

Για τον Πανιώνιο: 

«Εδώ και πολύ καιρό είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ελλάδα. Μερικές φορές περνά πολύ καλές περιόδους, μερικές όχι και τόσο, αλλά πάντα διατηρεί ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στην Ελλάδα. Είναι μία ομάδα συμπαγής και προσπαθεί να παίξει αντεπιθέσεις γρήγορα. Πρέπει να προσέξουμε αυτές τις καταστάσεις, να αντιδρούμε γρήγορα και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε στιγμή. Να δείξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και όταν βρούμε τον δρόμο προς την εστία τους να είμαστε αποφασιστικοί σε αυτές τις καταστάσεις».

 

Προηγούμενο άρθρο“Νιώθουμε καλά και εκτός έδρας”
Επόμενο άρθρο“Φανταστικό αυτό που δείχνουν οι φίλοι του Άρη για ‘μενα”