Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Όσκαρ Χίλιεμαρκ μίλησε στην κάμερα της NOVA και μεταξύ άλλων είπε πως οι παίκτες σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο πρέπει να εκπροσωπήσουν το “τριφύλλι” όσο καλύτερα μπορούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μετά το τελικό 1-1 και τον τρόπο που ήρθε αυτό, τι γεύση μένει σε εσάς τους ποδοσφαιριστές;

“Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι. Είχαμε το 1-0 και υπήρχαν πέντε λεπτά καθυστερήσεων και σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις τους τρεις βαθμούς και όπως τους χάσαμε ήταν κάτι το απογοητευτικό. Η μπάλα είχε χαλάσει, την βγάλαμε έξω, δεν μας την επέστρεψαν στο πλάγιο άουτ και ήρθε η ισοφάριση. Βέβαια αυτό έγινε τέσσερις μέρες πριν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά”. 

Υπήρξαν πολλές απώλειες ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών από το ματς με την ΑΕΚ. Πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση ενόψει Ατρόμητου;

“Σίγουρα δεν είναι καλό όταν κάθε ομάδα έχει τραυματίες. Τώρα εμείς έχουμε μερικούς τραυματίες και αυτό είναι καλό για τον αντίπαλο και δυσάρεστο για εμάς. Πρέπει να πάμε εκεί όλοι μαζί και να πάρουμε το τρίποντο. Αυτό θέλουμε σε κάθε ματς”.

Σταθήκαμε στο κομμάτι της νοοτροπίας τι δεν πηγαίνει καλά εκτός έδρας;

“Είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα έχουμε εντοπίσει και προσπαθούμε να λύσουμε. Αν ρωτήσεις εμένα φταίει και πως στη θέση που είμαστε πλέον κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε και να το κρατήσουμε και εκτός έδρας. Αν θες να κερδίσεις τον τίτλο πρέπει να πάρεις και τα εκτός έδρας παιχνίδια”.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Ατρόμητο;

“Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη κορυφή, παίζει καλό ποδόσφαιρο. προσπαθούν για βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Είναι μια δύσκολη πρόκληση για εμάς. Αν παίξουμε όπως κόντρα στον Ολυμπιακό και όπως σε κάποια κομμάτι του αγώνα με την ΑΕΚ τότε θεωρώ πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη”.

Η κατάσταση είναι δύσκολη πλέον, όταν συμφώνησες να έρθεις τα πράγματα ήταν διαφορετικά, πως βιώνεις τώρα την κατάσταση;

“Όταν αποφάσισα να έρθω ήταν διαφορετικά, τώρα είναι λίγο “ιδιαίτερα” τα πράγματα. Εννοώ τον οικονομικό τομέα που ναι μεν δεν μπορεί να επηρεάσει άμεσα τους παίκτες αλλά σίγουρα είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι ένα μικρό πρόβλημα αλλά εμείς πρέπει να παλεύουμε για να εκπροσωπήσουμε τον Παναθηναϊκό όσο καλύτερα μπορούμε για εμάς και τον κόσμο. Και πρέπει να περιμένουμε μήπως έρθει κάποιος για να μας βοηθήσει”.

Αγωνιζόσουν με πρόβλημα τραυματισμού κόντρα στην ΑΕΚ;

“Όχι δεν είχα κάποιο πρόβλημα”.

Ο Παναθηναϊκός βασίζει αρκετά πράγματα σε σένα, κατά πόσο αυτό σε φορτώνει με άγχος;

“Για αυτό ήρθα για να αναλάβω ένα μεγάλο κομμάτι από το παιχνίδι της ομάδας και να δείξω ότι έχω την ποιότητα να το κάνω. Έχω την εμπιστοσύνη από το τεχνικό τιμ και αυτό είναι καλό και ελπίζω να δείξω σε όλους στην ομάδα και στον κόσμο ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής που μπορείς να εμπιστευθείς”.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζεις και σαν δεύτερος φορ φέτος και όχι τόσο στην μεσαία γραμμή, πως το αντιμετωπίζεις;

“Είμαστε 23 παίκτες στην ομάδα και ο προπονητής προσπαθεί σε κάθε ματς για τη καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εγώ είμαι διαθέσιμος για όπου θεωρεί ότι μπορώ να προσφέρω. Συνήθως ναι παίζω στο κέντρο αλλά δεν έχω πρόβλημα”.

Η Σουηδία πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ της Ρωσίας θα ήθελες να βρεθείς στην αποστολή;

“Πρώτα απ’ όλα είναι κάτι φανταστικό. Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά που μπορείς να παίξεις. Ήμουν μέλος της ομάδας σε πολλά παιχνίδια στην προκριματική φάση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να πάω στο Μουντιάλ. Θα είναι φανταστικό”.

Έχεις ένα έξτρα κίνητρο για να δείξεις μέσω των εμφανίσεων σου στον Παναθηναϊκό στον προπονητή σου ότι πρέπει να κληθείς στην αποστολή;

“Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, Πάντα υπάρχει ένας προπονητής και αυτός αποφασίζει. Εγώ θα προσπαθώ. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό στην ομάδα σε κάθε ματς. Το να τα δίνω όλα είναι το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ και εύχομαι αυτό να είναι αρκετό”.

Θα γυρίσει ο Ζλάταν στην Εθνική ομάδα;

“Ίσως είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που πρέπει να ρωτήσετε. Το Μουντιάλ είναι κάτι σπέσιαλ και αν νιώθει υγιής και το θέλει θα πρέπει να μιλήσει στον προπονητή. Κάθε ομάδα θα δεχόταν στο ρόστερ της έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στο κόσμο”.

Προηγούμενο άρθρο“Σας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ” (pic)
Επόμενο άρθρο“Να πάρουμε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι”