Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων, στάθηκε αρχικά στην υποστήριξη που είχε η ομάδα από τον κόσμο, ευχαριστώντας τους που παραβρέθηκαν στο γήπεδο.

«Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν και μας υποστήριξαν. Ήταν εκπληκτικοί. Θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε κατακτώντας τη νίκη και τα καταφέραμε».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Ξέραμε πως θα είχαμε δύσκολη δουλειά γιατί η Αρμάνι είναι πολύ καλή ομάδα με σπουδαίους σκόρερς. Δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως θέλαμε και είχαμε συνηθίσει να κάνουμε στην άμυνα. Παρόλα αυτά ελέγξαμε το παιχνίδι έχοντας ένα μικρό προβάδισμα. Στο πρώτο μέρος είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα επιθετικά ριμπάουντ της Αρμάνι. Ήταν χαρακτηριστικό ότι πήραν περισσότερα επιθετικά από αμυντικά ριμπάουντ. Παρότι είχαμε καλό επιθετικό παιχνίδι, σκοράροντας 86 πόντους, δυστυχώς επιτρέψαμε στην αντίπαλό μας να πετύχει εύκολους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ , κάτι που θα είχαμε αποφύγει αν παίζαμε καλύτερη άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε και δώσαμε μόνο πέντε ριμπάουντ, αλλά η Αρμάνι σκόραρε εύκολα με ντράιβ από τα γκαρντ ή πασάροντας στους ψηλούς που τελείωναν τις φάσεις. Ήταν πολύ σημαντικό ότι κατά την διάρκεια αυτού του όχι καλού αμυντικά παιχνιδιού, είχαμε εξαιρετική επίθεση με σπουδαία ποσοστά μέσα και έξω από την γραμμή των 6.75μ.

Μπορώ να πω πως απόψε κερδίσαμε το παιχνίδι από την επίθεσή μας. Στο τέλος αυτό που ήταν σημαντικό ήταν ότι στα 2-3 τελευταία λεπτά αλλάξαμε την άμυνά μας, παίξαμε καλύτερα και σε κάποια κρίσιμα plays της αντιπάλου μας αμυνθήκαμε σωστά και δεν επιτρέψαμε στα γκαρντ της Αρμάνι να σκοράρουν. Αυτός ήταν ο λόγος που κερδίσαμε το ματς. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι για το καλό παιχνίδι και εύχομαι καλή συνέχεια».

Προηγούμενο άρθρο“Είμαι απογοητευμένος”
Επόμενο άρθρο“Θα πάμε στην Αυστρία για τη νίκη”