Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της KAE Άρης, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στο κάλεσμα και να δίνει βοήθεια στους συνανθρώπους του.

Αναλυτικά η ενημέρωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑE:

«Η αρωγή και η προσφορά αίματος για όσους έχουν ανάγκη, δεν σταματάει εδώ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδος, να δώσουν αίμα στον λογαριασμό της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Στη σημερινή (26/11) αιμοδοσία έδωσαν το «παρών» ο ιδιοκτήτης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νίκος Λάσκαρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος, Μάνος Λάσκαρης, ο Tanyel Yilmaz, ο οποίος θα αποτελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., καθώς και σύσσωμη η ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νίκος Λάσκαρης, δήλωσε για τη σημερινή (26/11) αιμοδοσία: «Με πληροφόρησαν ότι έχει έρθει πολύς κόσμος από το πρωί και έχουμε μηνύματα ότι έρχονται και θα έρθουν κι άλλοι για να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε με τη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Μάνος Λάσκαρης, τόνισε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια σε όλους όσοι ήρθαν σήμερα για να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Είναι η δεύτερη αιμοδοσία. Εννοείται ότι όσοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να είναι σήμερα εδώ, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν νοσοκομείο και να πουν ότι είναι για την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργήσει η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.. Εύχομαι κάθε χρόνο η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη και να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όσες ανάγκες προκύψουν».

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και υπεύθυνος της Αιμοδοσίας, Νίκος Κουκουλιάς, με τη σειρά του επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έχει έρθει εδώ σήμερα. Είναι μία πολύ καλή ημέρα για την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., είναι η δεύτερη αιμοδοσία, που σημαίνει ότι το πρώτο βήμα έχει και συνέχεια, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη αιμοδοσία. Η σημερινή βλέπω πως πηγαίνει επίσης πολύ καλά. Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι στην ομάδα, γιατί με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε πως την αγάπη του κόσμου τη διοχετεύουμε πάλι πίσω στον κόσμο. Γι’ αυτό θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια και θέλουμε να έχει και συνέχεια. Αν είναι δυνατόν, να το καθιερώσουμε και δύο φορές το χρόνο και να συνεχίσουμε αυτήν την όμορφη προσπάθεια. Οι ανάγκες σε αίμα είναι πάρα πολύ μεγάλες στη χώρα μας, επομένως ό,τι συγκεντρώθηκε έχει ήδη δοθεί. Όσο περισσότερο αίμα μαζεύουμε, τόσο περισσότερο κόσμο μπορούμε να βοηθάμε. Άρα, αν κάποιος από την οικογένεια του ΑΡΗ -και όχι μόνο- θέλει αίμα, απευθύνεται στην Κ.Α.Ε. και με μία διαδικασία προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Εαν κάποιος δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα ή είχε δώσει πρόσφατα αίμα, οποιαδήποτε στιγμή σε οποιαδήποτε αιμοδοσία της Ελλάδας, δίνει αίμα και λέει ότι είναι για την Τράπεζα Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. κι αυτό μπαίνει στον δικό μας λογαριασμό. Υπάρχουν κάποιοι ιατρικοί κανόνες για το ποιος μπορεί να δώσει αίμα, αν το κάνει ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, είναι απόλυτα ασφαλής να δίνει 3 και 4 φορές αίμα σύμφωνα με την ευρωπαϊκη οδηγία. Επομένως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απεναντίας πολλοί το θεωρούν ως ευεργετικό για τον ίδιο τον οργανισμό».

Ο προπονητής της ομάδας μας, Παναγιώτης Γιαννάκης, ανέφερε για τη σημερινή αιμοδοσία: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Πέντε με δέκα λεπτά από τη ζωή μας μπορούν να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο μας και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι, γιατί στο τέλος της ημέρας, κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούμε κι εμείς, η οικογένεια μας τη βοήθεια της Τράπεζας Αίματος. Ο ΑΡΗΣ εκτός από μια ομάδα που έχει δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο, θέλει να συμπαραστέκεται και σε θέματα που δείχνουν την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων».

Ο αρχηγός του ΑΡΗ, Σπύρος Μούρτος, δήλωσε: «Είναι μια πολύ αξιέπαινη κίνηση. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε… Μπορεί να έρθει όποιος θέλει για να δώσει αίμα. Είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΤο 2018 επιστρέφει ο Τεόντοσιτς
Επόμενο άρθρο“Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παίκτες για την απόδοσή τους”