Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε μετά τον αγώνα με την Μάλαγα τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να φτάσει στη νίκη και να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του.

Αναλυτικά είπε:

«Τελικά, βρήκαμε τρόπο να νικήσουμε κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στην αρχή ξέραμε πως θα παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα με πολλή ενέργεια. Κάθε φορά που είχαμε πλεονέκτημα, μας τιμωρούσαν με ένα τρίποντο. Στο τέλος βρήκαμε τον τρόπο, μέσω της άμυνας και της επίθεσης, για να νικήσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο».

Για την πορεία της ομάδας του στην Euroleague: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία μας. Είμαστε ακόμα στην αρχή, βρισκόμαστε σε καλή θέση. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και τώρα έχουμε το δύσκολο παιχνίδι στο Κάουνας».

Για τον χαρακτήρα της νίκης: «Δεν πιστεύω ότι είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Στην τελική, οι παίκτες είναι άνθρωποι, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Τα παιχνίδια διαρκούν σαράντα λεπτά, δεν μπορείς να νικάς πάντα εύκολα. Θα πρέπει να ξαναδώ το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν η συγκέντρωση, αλλά η αστοχία στα σουτ και δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Επιπλέον η Μάλαγα δεν μας ταιριάζει σαν στιλ, είναι διαφορετικό από το δικό μας».

Για το τι τον έχει αφήσει ευχαριστημένο και τι θα ήθελε να βελτιώσει: «Με ικανοποιεί ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες εκτός από εκείνο με την Μπαρτσελόνα. Στη Μόσχα μπορεί να μην παίξαμε πάρα πολύ καλά αλλά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα βγαίνει στο γήπεδο με σκοπό να κερδίσει και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια είναι σε θέση να το κάνει.

Από την άλλη πρέπει να κατορθώσουμε όλο και περισσότεροι παίκτες να παίζουν καλά, σταθερά. Είναι παίκτες που έχουν δώσει καλά στοιχεία σε κάποιες στιγμές αλλά θα πρέπει να γίνεται πιο σταθερά. Ώστε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε σταθερά υψηλό επίπεδο παιχνιδιού και όχι σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Είμαστε στο 1/3 της σεζόν κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Προηγούμενο άρθροΔεν χάνει στο ΟΑΚΑ
Επόμενο άρθροΑν χάσει…χάνεται