Η EU-LIVE (Efficient Urban Light Vehicle) είναι μια κοινοπραξία 12 διαφορετικών εταιρειών από 6 χώρες, που ερευνά τις μετακινήσεις του μέλλοντος, χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο όμιλος PSA είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτή την κοινοπραξία και τα αποτελέσματά της έρευνας αυτής εντάσσονται για την εταιρεία στο πρόγραμμα Push to Pass το οποίο αποτελεί στην ουσία τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία με στόχο την είσοδο σε μια νέα εποχή.

Η κοινοπραξία λοιπόν παρουσίασε το πόνημά της για την κατηγορία τρίκυκλων οχημάτων για μετακινήσεις στην πόλη και περιφερειακά αυτής με ταχύτητες άνω των 50χλμ., χωρίς όμως να του δώσει όνομα. Το… ανώνυμο τρίκυκλο τοποθετείται όσον αφορά το μέγεθος ανάμεσα σε ένα τρίτροχο και έναν τετράτροχο, αλλά όσον αφορά το σχήμα είναι πιο πολύ σκούτερ.

Παρόλα αυτά είναι ενδιαφέρον καθώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία κλίσης που έχουμε δει και σε άλλα project και οι δημιουργοί του υπόσχονται πως μπορεί να αποτελέσει μια λύση για πολλά προβλήματα μετακινήσεων. Διαθέτει ένα plug in υβριδικό σύστημα λειτουργίας. Δύο ηλεκτροκινητήρες σε κάθε έναν από τους εμπρός τροχούς και έναν εσωτερικής καύσης 42 ίππων.

Η αυτονομία του είναι 300 χλμ. και η μπαταρία 48 βολτ της Samsung του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για 70χλμ. Η ταχύτητά του μάλιστα αγγίζει τα 130χλμ./ώρα. Σχεδιαστικά είναι όντως ένα μεγάλο σκούτερ! Έχει μήκος 2,4 μ. και πλάτος 85 εκατοστά. Οι πόρτες ανοίγουν περιστροφικά προς τα πίσω για εξοικονόμηση χώρου και το εσωτερικό παρέχει στον οδηγό ζώνες ασφαλείας και αερόσακο. Έτσι δεν χρειάζονται κράνος και μοτοσυκλετιστικός εξοπλισμός.

Πηγή: gazzetta.gr

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • AUTO
Προηγούμενο άρθροΈφτασε η ώρα του μεγάλου “τελικού”
Επόμενο άρθροΝέα Volvo S60 και V60 World Champion για τη νίκη στο WTTC