Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αν και ήλεγχε την αναμέτρηση στο μεγαλύτερο κομμάτι της καθώς ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, έχασε στις λεπτομέρειες από την «ψυχωμένη» ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι με 67-65.

Το παιχνίδι θύμιζε εν πολλοίς το προ διετίας, όταν με το τρίποντο του Τζάνις Στρέλνιεκς οι Γερμανοί έκλεψαν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός έχανε στην πρώτη περίοδο με 15-14, ωστόσο στο ημίχρονο αλλά και στο τρίτο δεκάλεπτο διατηρούσε μία αξιοσέβαστη διαφορά της τάξεως των οκτώ πόντων υπέρ του (32-40 και 50-58 αντίστοιχα).

Το καταστροφικό όμως επιμέρους σκορ του τέταρτου δεκαλέπτου 17-7, έριξε στο καναβάτσο τους Πειραιώτες και τους ανάγκασε να φύγουν με άδειες τις βαλίτσες τους για την Αθήνα.

Ο Ντάνιελ Χάκεν «πλήγωσε» τους φίλους του και την παλιά του ομάδα με 13 πόντους, έχοντας 5/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασσίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.Κορυφαίος των γηπεδούχων ωστόσο ήταν ο Ράιτ με 20 πόντους έχοντας 7/9 δίποντα και 1/3 τρίποντο.

Για τους περσινούς φιναλίστ, ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιώργο Πρίντεζη σημείωσαν 11 και 12 πόντους αντίστοιχα.  Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αν και είχαν ποσοστό 40,7% έξω απ’ τη γραμμή του τριπόντου δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε , με το ρεκόρ τους πλέον στη Euroleague να πέφτει στο 9-3.

Προηγούμενο άρθροΑυτό τo αυτοκίνητο δεν θα κυκλοφορήσει
Επόμενο άρθροΠασκουάλ: «Η Αρμάνι είναι δύσκολη ομάδα, πρέπει να παίξουμε έξυπνα»