Ο Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για την περσινή αποτυχία να πετύχει ο Άρης την άνοδο στη Superleague, τη φετινή αγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον, κάνοντας έτσι τον ετήσιο απολογισμό για το 2017.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ραδιόφωνο «Yellow Radio»

«Κλείνουμε το 2017, με τον Άρη στην κορυφή. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά έχουμε και μία στεναχώρια για τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι δείχνει έτοιμη και μετά τη διακοπή θα επιστρέψει πιο δυναμικά για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την πορεία μέχρι τώρα τόνισε: «Για εμάς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θέλαμε το απόλυτο. Να έχουμε όσο μεγαλύτερη διαφορά γίνεται. Η κάθε ισοπαλία, λόγω των περσινών βιωμάτων, κάνει κάποιους να κάνουν άλλες σκέψεις και υπάρχει πανικός. Δεν χρειάζεται. Είναι λογικό να έρθουν και αποτελέσματα που δεν θα μας αρέσουν. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να μην λέμε κάθε μέρα ότι είμαστε το φαβορί. Καταλαβαίνω τον κόσμο αλλά έτσι. Και εγώ στεναχωρήθηκα στο Αίγιο, αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε».

Για το κατά πόσο αισθάνεται δικαιωμένος έως τώρα: «Το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει στο τέλος της σεζόν. Σίγουρα φέτος έχω μάθει και είμαι πιο προσεκτικός. Προσπαθώ με καθημερινή δουλειά να βοηθάω την ομάδα. Κανένας δεν τα ξέρει όλα. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην μιλάμε».

 Για το καλό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας σχολίασε: «Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και καλούς ποδοσφαιριστές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Θα δούμε αν θα χρειαστούμε κάποιες προσθήκες. Θα γίνει μία σύσκεψη μέσα στις επόμενες ημέρες και θα δούμε αν χρειαστεί κάτι. Δεν θα κάνουμε κάτι υπό πίεση. Αυτά τα λάθη, τα κάναμε πέρυσι. Τον πρώτο λόγο, τον έχει ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη είπε: «Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Κρατάει τα αποδυτήρια. Βέβαια κάποιοι που δε παίζουν βγάζουν πικρία και είναι φυσιολογικό. Ο Παύλος όμως έχει βοηθήσει πολύ. Μιλάμε καθημερινά και είμαστε όλοι μία οικογένεια».

Για τον προπονητή των «κιτρίνων», Δημήτρη Σπανό είπε: «Τον προπονητή, τον κρίνεις από τα αποτελέσματα. Όταν τον φέραμε υπήρχε μία επιφυλακτικότητα από κάποιους. Δουλεύει πολύ και λέει λίγα. Σίγουρα θα κάνει και λάθη όπως όλοι. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται, όπως δικαιώνομαι και εγώ με τον Παύλο για την επιλογή που κάναμε».

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ Άρης: «Υπάρχει ένα υπόλοιπο από πέρυσι που μας δυσκόλεψε πολύ. Έχει πληρωθεί το 90% και έχουν μείνει κάτι… ρέστα για τον Γενάρη. Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την αδειοδότηση. Υπάρχει ροή στις πληρωμές. Απλά η περσινή σεζόν, μας έχει ζορίσει πάρα πολύ».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που επιστρέφει στο γήπεδο, όπως στο φιλικό με τη Μπόκα. Τα κέρδη εκείνου του αγώνα είναι μεγάλα. Τότε ήταν που… άναψε η φλόγα. Τους ευχαριστώ. Πρέπει να συσπειρωθούμε περισσότερο. Βλέπετε τι γίνεται στη Σούπερ Λιγκ. Δέκα ομάδες αν μαζευτούν, δεν κάνουν τον δικό μας κόσμο. Σε πολλούς αυτό δυστυχώς δεν αρέσει».

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες που απομένουν από πέρυσι είπε: «Περίπου 100 χιλιάδες μας μένουν για να κλείσουν οι περσινές υποχρεώσεις. Όλα θα είναι πληρωμένα και θα προχωρήσουμε κανονικά με την άδεια. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Για την επιστροφή του Άρη στη Σούπερ Λιγκ την επόμενη αγωνιστική σεζόν είπε: «Ο στόχος μας είναι να τελειώσουμε γρήγορα για να ξεκινήσουμε τον Παύλο τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ο ΑΡΗΣ θα είναι πρωταγωνιστής του χρόνου. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Δεν θα πάμε για τη σωτηρία».

Για τον Τομ Παπαδόπουλο τόνισε: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη χορηγία του. Αγαπάει την ομάδα και θέλει να βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σκέψη για συμπαίκτη. Όποιος έχει εκατομμύρια και θέλει να τα βάλει, είμαι ανοικτός να συζητήσω οποιαδήποτε πρόταση που θα είναι καλή για τον ΑΡΗ. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Με τον κ. Παπαδόπουλο συζητάμε επίσης για τις ακαδημίες. Τίποτε άλλο. Για εμπλοκή το καλοκαίρι δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Αν υπάρξει βέβαια κάτι άλλο στο μέλλον, αυτό είναι άλλο θέμα».

Για τους Τούρκους χορηγούς σχολίασε: «Έχει γίνει μία συνάντηση στο γήπεδο με τον κ. Αχτσιόγλου και τον κ. Κολοβέτσιο. Θέλουν να βάλουν κάποιες χορηγίες. Και εμείς θέλουμε. Ας μας πουν το πλάνο τους. Αν θέλουν να βάλουν, ας έρθουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει κάτι. Τους στείλαμε κάποια σχέδια του γηπέδου και περιμένουμε. Το μέλλον του ΑΡΗ όμως δεν εξαρτάται από αυτό. Έχουμε το πλάνο μας, τις χρηματοροές μας και προχωράμε βάσει αυτών. Αμέσως μετά τις γιορτές θα πάω στην Κωνσταντινούπολη. Αφού μας κάλεσαν οι άνθρωποι, θα πάμε».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας σχολίασε: «Θα γίνουν επενδύσεις και θα αλλάξουν πράγματα. Δεν είναι εικόνα αυτή για το γήπεδο. Και όχι μόνο στο χορτάρι αλλά και σε άλλους χώρους. Βήμα-βήμα…».

Για τη στήριξη του κόσμου ανέφερε: «Περιμένω τον κόσμο να βοηθήσει. Να είναι κοντά στην ομάδα. Δείχνει και στους αντιπάλους τι σημαίνει ΑΡΗΣ. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι καλό να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

Για το τι κρατάει από τη χρονιά που φεύγει και τι έχει μετανιώνει είπε: «Δεν μετανιώνω. Και λάθος να είναι, το προσπερνάω και προχωράω. Χρόνια πολλά και σε όλους. Το 2018 να είναι ένα δημιουργικό έτος για όλους και να δούμε τον ΑΡΗ στη Σούπερ Λιγκ».

Προηγούμενο άρθροTo “trash talking” του Πέιτον και το μεγαλείο του Τζόρνταν!
Επόμενο άρθροΕνδιαφέρεται για Αλί Μααλούλ ο ΠΑΟΚ