Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Superfoods συνεχίζουν την προέλαση τους στα γήπεδα της Euroleague, με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Βαλένθια.

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός (20:00)

Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν έως τώρα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει αφήσει άπαντες με ανοιχτό το στόμα, καθώς έχει καταφέρει να πετύχει μεγάλες νίκες και να παραμείνει σε υψηλή βαθμολογική θέση, παρόλο που δεν έχει μεγάλο μπάτζετ.

Μετά το διπλό στην έδρα της Βαλένθια βελτίωσε το ρεκόρ της στη EuroLeague στο 9-5. Η ομάδα του Σάρας σκοράρει κατά μέσο όρο 81.6 πόντους, ενώ δέχεται 81.3 ανά παιχνίδι κι έχει ποσοστό στα τρίποντα 42.4%. Στο εγχώριο πρωτάθλημα παραμένει πρώτη με απολογισμό 14-2.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, μία ομάδα που αντιμετωπίζει σε κάθε παιχνίδι σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Στο σημερινό ούτε ένας, ούτε δύο , αλλά πέντε (!) παίκτες είναι νοκ άουτ και δε θα μπορέσουν να προσφέρουν. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πονοκεφαλιάζει και προσπαθεί να βρει λύσεις εκ των έσω για να μπορέσει να ανταποκριθεί η ομάδα του Πειραιά στο δύσκολο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, αλλά και στη συνέχεια.

Παρόλα τα προβλήματα, έκανε το 2/2 την προηγούμενη εβδομάδα στη διπλή αγωνιστική, καθώς αρχικά επικράτησε εντός έδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έπειτα «άλωσε» την Πόλη με διπλό επί της Εφές. Κάπως έτσι, το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-3.

Ο Ολυμπιακός σκοράρει 76.3 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague, έχει την καλύτερη άμυνα με παθητικό 72.1 πόντους, ενώ μακριά από το ΣΕΦ μετράει 5 νίκες και 2 ήττες.

Εκτίμηση:Ο Ολυμπιακός έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται τελευταία, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών. Έχει καταφέρει ωστόσο να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και σήμερα έχει την ευκαιρία να κρατηθεί εκεί. Στο Κάουνας όμως οι πιθανότητες είναι πιο λίγες, καθώς Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα και στην έδρα της έχει «λυγίσει» αρκετούς εφέτος, ένας εξ’ αυτών και τον Παναθηναϊκό.

Καλό το 1.75 της Stoiximan και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης. Θα πάμε και με τα ειδικά στοιχήματα και θα στηρίξουμε το over στους πόντους του Γιανκούνας (ελλείψει των Πρίντεζη – Μιλουτίνοφ). Καλή επιλογή και το over στις ασσίστ του αρχηγού το Ολυμπιακού.

Οver 12,5 πόντοι Παούλιους Γιανκούνας   1,87(stoiximan.gr)

Οver 5.0 ασσίστ Βασίλης Σπανούλης  1,87

Βαλένθια – Παναθηναϊκός Superfoods (22:00)

Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό για τη Βαλένθια, που γνώρισε τη 10η σερί ήττα της στη διοργάνωση και παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας. Τραγικά ποσοστά στην επίθεση, με τους Γκριν και Ντούμπλιεβιτς να παλεύουν μόνοι τους.

Στα αγωνιστικά, εκτός είναι ο Σάστρε, καθώς και οι Γουίλιαμς, Ντιό, ενώ για το αποψινό αμφίβολος δίνεται και ο γκαρντ Βίβες. H Βαλένθια σκοράρει 76.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ δέχεται 79.8.

Σπουδαίο διπλό για τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, με πολλούς διακριθέντες, αλλά περισσότερο τον Ντένμον, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους. Πλέον, το «τριφύλλι» είναι μόνο του στην τρίτη θέση της EuroLeague και παράλληλα έχει βελτιωθεί εκτός έδρας.

Αγωνίστηκε εν τέλει ο Νίκος Παππάς, αλλά ήταν εκτός ρυθμού αγώνα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.  Ο Νικ Καλάθης από την άλλη επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφές στα «διπλά» που διεξάγονται.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμος για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές την επόμενη Πέμπτη. Οι «πράσινοι» σκοράρουν 78.7 πόντους κατά μέσο όρο κι έχουν την 3η καλύτερη άμυνα με παθητικό 76.1 πόντους ανά ματς.

Εκτίμηση: H oμάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι το φαβορί της αναμέτρησης, καθώς είναι πιο ποιοτική και διαθέτει και λύσεις από τον πάγκο. Ωστόσο όμως, η Βαλένθια παίζει και θα συνεχίζει να παίζει για την επιβίωση της κι εφόσον θέλει να ανακάμψει πρέπει να πάρει νίκες. Το ματς κρύβει κινδύνους και δεν θα επιλέξουμε σημείο, κυρίως λόγω της απουσίας του Νικ Καλάθη. Περιμένουμε λογικά ένα κλειστό ματς, με οριακές διαφορές. Το ενδεχόμενο να μαζέψει 6 ριμπάουντ ο Τζέιμς Γκιστ μας αρέσει. Ενδιαφέρον και το over 11 στους πόντους του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς

Συνολικά ριμπάουντ Τζέιμς Γκιστ over 5,5  1,80

Συνολικοί πόντοι Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς οver 11.00   1,95

 Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε τις δυάδες ειδικών στοιχημάτων

Παούλιους Γιανκούνας over 12,5 πόντοι   1,87

Τζέιμς Γκιστ over 5,5 ριμπάουντ  1,80

ή

Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς οver 11.0 πόντοι  1,95

Οver 5.0 ασσίστ Βασίλης Σπανούλης  1,87

Toυ Δημήτρη Αυλογιάρη

Προηγούμενο άρθροΜε “τριπλό” Ουέστμπρουκ το ΤΟP 10 στο ΝΒΑ! (vid)
Επόμενο άρθροΤα βρήκαν σε όλα Οικονόμου-Παναθηναϊκός