‘Ηταν πέρσι τέτοιο καιρό όταν ο 27χρονος αμυντικός άφηνε πίσω του το κεφάλαιο – ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας μια συνεργασία 3.5 ετών και έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση για το εξωτερικό, αποδεχόμενος, λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, την πρόταση της Χάμιλτον. Μια προοπτική που τον οδήγησε στην Σκωτία, αρχικά με την οικογένειά του, αν και για την ώρα έχει μείνει μόνος του… Γιατί; Ο ίδιος εξηγεί στην FORZA.

“Δικαιωμένος από την επιλογή που έκανα”

-Γιάννη, σε τι φάση σε βρίσκουμε;

«Είμαι στην Σκωτία, όπως ξέρετε, στην Χάμιλτον, έχω μέχρι το καλοκαίρι συμβόλαιο και είμαι πολύ καλά εδώ».

-Είσαι μόνος ή μαζί με την οικογένειά σου εκεί;

«Για την ώρα είμαι μόνος μου, γιατί σε ένα μήνα περίπου περιμένουμε το τρίτο μας παιδί που θα φέρει στον κόσμο η σύζυγός μου, η Μαρία, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη».

-Πως προέκυψε η Σκωτία και η Χάμιλτον;

«Να σου πω την αλήθεια, τελευταία στιγμή προέκυψε, και εκείνη την στιγμή δεν είχα κάτι καλύτερο και είπα κατευθείαν το «ναι». Ευτυχώς αποδείχθηκε μια καλή επιλογή για εμένα. Ένιωθα πως ήταν ρίσκο πριν πάρω την απόφασή μου, αλλά τώρα νιώθω δικαιωμένος».

-Τι σκέφτεσαι μετά την ολοκλήρωση της σεζόν; Θα παραμείνεις στο εξωτερικό;

«Δεν έχω θέμα με το να παραμείνω στο εξωτερικό, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρεις ποτέ τι ξημερώνει και δεν θα είχα πρόβλημα να γυρίσω και στην Ελλάδα».

-Βλέπεις διαφορές με το πρωτάθλημα της Ελλάδας;

«Σίγουρα υπάρχουν και δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, είναι σε πολλούς τομείς. Είναι το στυλ του ποδοσφαίρου διαφορετικό, η νοοτροπία τους είναι διαφορετική. Δεν είναι κάθε πρωτάθλημα το ίδιο».

-Τι είναι αυτό που σου αρέσει και απολαμβάνεις στη Σκωτία;

«Εδώ ζουν για την μπάλα. Όλοι οι φίλαθλοι χειροκροτούν την ομάδα, είτε κερδίσει, είτε χάσει. Αυτό είναι φανταστικό».

-Από την Ελλάδα τι σου λείπει;

«Αυτή τη στιγμή η οικογένειά μου. Και σίγουρα σαν την Ελλάδα δεν έχει. Κάνω υπομονή και κάποια στιγμή θα γυρίσω».

-Είσαι τιμωρημένος τώρα από την σκωτσέζικη ομοσπονδία, σωστά;

«Ναι, σε ένα παιχνίδι… ξέφυγα. Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά ευτυχώς οι αγωνιστικές δεν είναι «πολλές». Έχω εκτίσει τις δύο, θα εκτίσω άλλες δύο και την πέμπτη θα την… χρωστάω, μόνο αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο».

“Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες”

Η συζήτηση οδηγείται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στους “μνηστήρες” της κούπας, με τον Γιάννη Σκόνδρα να παραδέχεται πως παρακολουθεί στενά τα ελληνικά πεπραγμένα, όταν του το επιτρέπουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Ο ίδιος εξηγεί την φετινή έκπληξη που ακούει στο όνομα Ατρόμητος και σχολιάζει τον μεγάλο στόχο του Δικεφάλου.

-Φέτος όλοι κάνουν λόγο για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα τον τελευταίων ετών. Συμφωνείς;

«Σίγουρα. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που όλοι είναι κοντά βαθμολογικά. Πραγματικά δεν βλέπεις κάποια ομάδα να έχει τεράστια διαφορά από τις άλλες. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα πάει μέχρι το τέλος, εκτός και αν γίνουν… θαύματα. Είναι πάρα πολύ καλό αυτό που γίνεται, τρεις μεγάλες ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Και έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω πως έχει κάποιος το προβάδισμα. Όλοι έχουν πολύ καλή ομάδα με πολύ ποιότητα και οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

-Επειδή ξέρεις πολύ καλά τον Ατρόμητο, ήταν έκπληξη για εσένα η φετινή πορεία τους;

«Δεν ήταν έκπληξη. Να σου πω την αλήθεια, όταν είδα τις μεταγραφές που έκανε, ακόμη και τους δανεικούς, πίστευα ότι ο Ατρόμητος θα πάει αρκετά καλά. Βέβαια δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο ψηλά. Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος δείχνει ότι είναι ένα υγιές σωματείο, με εγκαταστάσεις, με σωστή δουλειά και νομίζω δεν βρίσκεται τυχαία εκεί που είναι».

“Φαίνεται πως είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ”

-Φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα; Στη Θεσσαλονίκη μόνο αυτό συζητούν…

«Φαίνεται να είναι η χρονιά του. Έχει την ομάδα, το ρόστερ, την ποιότητα, Σαφώς έχει και τον κόσμο που μπορεί να σπρώξει την ομάδα για το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι, όπως κάνει τώρα τελευταία, να μπαίνει μόνο για τη νίκη. Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι πως έχει τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην έδρα του. Πρέπει να κερδίσει τα ντέρμπι για να βγει πρωταθλητής, αρκεί να είναι σοβαρός μέχρι τότε και να μην υποπέσει σε καμιά γκέλα».

-Τα τελευταία χρόνια υπάρχει οικονομική σταθερότητα αλλά αγνοείται… το πρωτάθλημα.

«Βλέπουμε ότι τόσες ομάδες βάζουν λεφτά και δεν παίρνουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνεις σωστές επιλογές, να βρεις την χημεία στην ομάδα και ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή το έχει. Είναι λογικό να υπάρχουν προσδοκίες γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και κάθε χρόνο είναι στόχος του το πρωτάθλημα. Πρέπει να παλέψει όμως, να είναι σοβαρός και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ το δείχνει, οπότε μένει να δούμε τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς».

“Μου άρεσε η εμπειρία στον ΠΑΟΚ”

-Τι γεύση σου αφήνουν τα 3,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ;

«Πολύ καλές αναμνήσεις έχω. Έζησα μια εμπειρία σε μια μεγάλη ομάδα. Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ και από την πλευρά μου πιστεύω πως πρόσφερα τα πάντα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ένα χρόνο είσαι σε μια ομάδα, ένα χρόνο σε άλλη. Είσαι επαγγελματίας και κοιτάς το μέλλον σου, ήταν μια εμπειρία πολύ καλή για εμένα και πραγματικά μου άρεσε που πέρασα από τον ΠΑΟΚ».

-Γιατί μετά από 3,5 χρόνια έκλεισε ο συγκεκριμένος κύκλος;

«Δεν συνέβη κάτι. Είχα ενημέρωση από την ομάδα ότι δεν με υπολογίζουν και εγώ κοίταξα το μέλλον μου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές το ξέρουν αυτό, δεν μένεις όλη σου τη ζωή σε μια ομάδα. Σήμερα είσαι εκεί, αύριο όχι,. Όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής το έχεις στο μυαλό σου».

– Κλείνοντας, πως βλέπεις την κλήρωση του Κυπέλλου, που έφερε τις δυο πρώην ομάδες σου αντιμέτωπες;

«Είναι δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα λόγω ομάδας. Το Κύπελλο όμως έχει εκπλήξεις, αν και στα προημιτελικά δεν χωράνε εκπλήξεις. Ο ΠΑΟΚ, αν μπει σοβαρός, δεν θα έχει πρόβλημα, όμως ο Ατρόμητος θα τον δυσκολεύσει πολύ».

Πηγή: FORZA

Προηγούμενο άρθροΣτην αποστολή ο Αζεβέδο
Επόμενο άρθροΗ αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό