Ο Ιταλός με αμερικάνικες ρίζες, που διαθέτει εξαιρετική τεχνική και εκπληκτική αίσθηση του γκολ, υπέστη αρκετούς τραυματισμούς στην καριέρα του, που τον ανάγκασαν να μείνει εκτός ρυθμού για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το πέρασμά του από τη Βιγιαρεάλ, όπου πέτυχε 82 γκολ σε 192 εμφανίσεις. Δυστυχώς, όπως είπε και ο ίδιος, η κακή τύχη έχει μάθει καλά τη διεύθυνσή του: Δύο τραυματισμοί στο γόνατο τον αφήνουν εκτός και τότε, το «κίτρινο υποβρύχιο» υποβιβάστηκε στη Segunda Division.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Φλωρεντία για λογαριασμό της Φιορεντίνα, όπου οι φίλαθλοι της ομάδας τον θυμούνται ακόμα με αγάπη και τον λησμονούν: Τον «Πεπίτο» και την ομάδα τους να κερδίζει τη Γιουβέντους (4-2) στις 20 Οκτωβρίου 2013 και να φορά το καπέλο της ομάδας μετά τη λήξη του ματς.

Η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα και η μοίρα τον έφερε στην Ισπανία , φορώντας τις φανέλες των Λεβάντε και Θέλτα. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία κάποια στιγμή και αρκετές ομάδες, με πρώτη την Τζένοα, να ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του.

Αυτή ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να μας θυμίσει λίγο το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τα «μαγικά» που μπορεί να κάνει με τη στρογγυλή θεά.

Επιμέλεια: Γιάννης Βάρσος

Προηγούμενο άρθρο“Ποδοσφαιρικός παράδεισος ο Ολυμπιακός”
Επόμενο άρθροΧέκμαν: «O Παναθηναϊκός είναι αθλητική ομάδα, πρέπει να δείξουμε μεγάλη ενέργεια»