Η Μαρσέιγ και η Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της σεζόν.

Στις 21:45 λοιπόν, στη Λυών, θα αναμετρηθούν στον τελικό του Europa League, ο οποίος έχει και ελληνικό χρώμα, αφού με την Μαρσέιγ αγωνίζεται ο Κώστας Μήτρογλου.

Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια. Τότε είχε βρει και πάλι ισπανική ομάδα αντίπαλό της, με τους Γάλλους να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 από τη Βαλένθια στο Γκέτεμποργκ.

Η Μαρσέιγ φέτος, πέρασε δύο προκριματικούς γύρους για να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης, αποκλείοντας τις Οστάνδη και Ντομζάλε. Ακολούθως τερμάτισε 2η πίσω από τη Σάλτσμπουργκ και μπροστά από Γκιμαράες και Κονιασπόρ, για να ακολουθήσουν οι προκρίσεις ενάντια σε Μπράγκα, Αθλέτικ Μπιλμπάο , Λειψία και Σάλτσμπουργκ.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 4η θέση μία αγωνιστική πριν το τέλος. Φυσικά, αν κατακτήσουν τη κούπα προκρίνονται αυτομάτως στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στα αγωνιστικά, δύσκολα θα αγωνιστεί ο σέντερ μπακ Ρολάντο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ θα είναι στην αποστολή ο Κώστας Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Μεγάλη εμπειρία κουβαλά η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ετοιμάζεται για τον πέμπτο ευρωπαϊκό τελικό την τελευταία οκταετία! Μέχρι τώρα, οι «ροχιμπλάνκος» μετρούν δύο επιτυχίες (2010 & 2012 στο Γιουρόπα Λιγκ) και δύο αποτυχίες (2014 & 2016 στο Τσάμπιονς Λιγκ), όντας μία από τις πιο συνεπείς ομάδες των τελευταίων χρόνων.

Για να φτάσει ως εδώ χρειάστηκε να αποκλειστεί από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μένοντας 3η πίσω από Ρόμα και Τσέλσι.

Ακολούθως στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ πέταξε εκτός τις Κοπεγχάγη, Λοκομοτίβ Μόσχας , Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Αρσεναλ. Στο πρωτάθλημα, οι «ροχιμπλάνκος» έχουν εξασφαλίσει τη 2η θέση. Στα αγωνιστικά νέα δεν υπολογίζεται ο τραυματίας εξτρέμ, Βιτόλο.

Εκτίμηση

Η Ατλέτικο έχει το προβάδισμα αλλά φυσικά σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να συμβούν. Από εκεί και πέρα, οι «ροχιμπλάνκος» δέχονται γκολ με τεράστια δυσκολία, ενώ οι Μασσαλοί από την άλλη είναι πολύ επιθετικοί. Το μειονέκτημα της Μαρσέιγ είναι η έλλειψη εμπειρίας σε αντίθεση με την ομάδα του Σιμεόνε που αυτό αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς πολλοί παίκτες της είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε τελικούς και μεγάλα παιχνίδια.

Η επιλογή της νίκης των Μαδριλένων σε συνδυασμό με Under 3,5 γκολ μας δίνει απόδοση 2,22 και κρίνεται ικανοποιητική. Επίσης ένα ωραίο ειδικό στοίχημα είναι ο anytime σκόρερ Αντουάν Γκριζμάν που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σε απόδοση 2,30. Από τη μεριά της Μαρσέιγ ρισκάρουμε με σκόρερ τον Παγιέτ σε απόδοση 8,00!

Συνοπτικά καταλήγουμε:

Αποτέλεσμα: Νίκη Ατλέτικο σε συνδυασμό με Under 3,5 γκολ:   2,22 (stoiximan.gr)

Ειδικά στοιχήματα:

Αnytime σκόρερ Γκριζμάν 2,30   και   Παγιέ 8,00   (stoiximan.gr)

 

Προηγούμενο άρθροΠαίζει στον τελικό ο Παγιέ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε Μαραντόνα σε ρόλο προέδρου η Ντινάμο Μπρεστ!