Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ΠΑΟΚ άξιζε να βρίσκεται στην τετράδα, στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και αφιέρωσε την πρόκριση στον Απόλλωνα Τσόχλα.

Αρχικά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι γιατί πετύχαμε μια πρόκριση στα ημιτελικά που ήταν από τους βασικούς μας στόχους. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Ξέραμε με ποια ομάδα παίζαμε. Είχαμε μεγάλο σεβασμό στις επιτυχίες της ΑΕΚ και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη δική μας πρόκριση. Ήμασταν καλύτεροι και στα 2 παιχνίδια με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη και αξίζαμε με την παρουσία μας σε όλο το δεύτερο γύρο την είσοδό μας στην τετράδα. 

Οι παίκτες είναι αυτοί που παίρνουν τα εύσημα για τα ψυχικά χαρίσματα που είχαν και στόχος μας είναι να διασκεδάσουμε και να κερδίσουμε πράγματα από την σειρά με τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη αυτή στην Γενοκτονία των Ποντίων και δεύτερον είχαμε τον τραυματισμό του Τσόχλα,. Που είναι ο καθρέφτης του τι εκπροσωπεί ο ΠΑΟΚ, ένας πραγματικός ηγέτης. Θέλουμε να του αφιερώσουμε τη νίκη και την πρόκριση και του ευχόμαστε να γυρίσει κοντά μας».

Για το ταβάνι του φετινού ΠΑΟΚ: «Δεν το βλέπουμε έτσι. Παίζει ρόλο και το τάιμινγκ. Είναι σημαντικό όταν έχεις κερδίσει 4 φορές μια ομάδα με τέτοια παρουσία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο και το τάιμινγκ. Κρατάμε την πρόκριση και προχωράμε. Η ομάδα πέτυχε έναν από τους σημαντικούς στόχους που είχε θέσει. Είμαστε ομάδα και είμαστε στην τετράδα. Ο στόχος είναι να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, τον αήττητο Παναθηναϊκό και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας».