Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Αντώνης Καπνίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena Fm” 89,4 και μεταξύ άλλων είπε πως ο Άρης δε χρωστάει τίποτα σ’ αυτόν, αλλά η ομάδα΄έχει δώσει πολλά σ’ αυτόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αναφορικά με τον ερχομό του στον Άρη, τέσσερα χρόνια πριν: 

«Αρχικά η συζήτηση ξεκίνησε για να παίξω στον Άρη της Β’ Εθνικής αλλά τελικά η ομάδα αγωνίστηκε στην Γ’. Στο μυαλό όλων ήταν ότι σε όποια κατηγορία και να παίξει η ομάδα, είμαστε στον Άρη. Η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη, κυκλοφορούσαν πολλά άσχημα δημοσιεύματα και γενικότερα ήταν όλα πολύ περίεργα.

Όλα έγιναν τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να πάρει τους παίκτες που θέλει. Εμείς ξέραμε ότι παίζουμε στον Άρη».

Για το πρώτο παιχνίδι του στους «κίτρινους»: 

«Μπαίνουμε στο γήπεδο στο πρώτο παιχνίδι και βλέπουμε 12.000 κόσμο. Εκεί τα ξεχάσαμε όλα».

Για το πρώτο γκολ που πέτυχε με την φανέλα του Άρη:

 «Το πρώτο γκολ ήταν κόντρα στην Θύελλα Φιλώτα. Οι συνεχόμενες αλλαγές μας έβαλε να ενεργοποιηθούμε ξανά από το μηδέν. Κάποιες στιγμές μας βγήκε αρνητικά ενώ κάποιες άλλες θετικά».

Για το ότι στην αρχή δεν υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του:

«Λογικό είναι. Στο ποδόσφαιρο δεν μετράει μόνο τι κάνεις αλλά και ποια η χρηματιστηριακή σου αξία. Εμένα αυτό που έκανε πολύ καλό για να αποδείξω ποιος είμαι».

Για το ότι η ομάδα απέτυχε στην πρώτη της χρονιά στη Football League 2:

«Τα συναισθήματα ήταν πολύ άσχημα καθώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο. Ακούγαμε διάφορα δεξιά και αριστερά και αυτό επηρεάζει έναν ποδοσφαιριστή.

Στην Σερβία πήγε να σχηματιστεί ομάδα Β Εθνικής . Όλοι είχαμε καταλάβει τι γίνεται. Η ενημέρωση έγινε από τον γυμναστή και βοηθό του κ.Καλαιτζλιδη, τον κ.Λιάπη . Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε και τελικά καταλήγαμε σε χαμηλότερη από αυτή που πιστεύαμε».

Εσύ όμως δεν έφυγες από τον Άρη: 

«Δεν ένιωθα έτοιμος να πάω πουθενά. Ήθελα να μείνω στον Άρη και να αποδείξω ποιος είμαι».

Για το αν η δυναμική του Άρη τον επηρέασε να μείνει:

«Σίγουρα , η πίεση που νιώθει κανείς στον Άρη είναι μεγάλη και μπορεί να σε κάνει πολύ καλύτερο».

Για το τι κρατάει από την πρώτη σεζόν:

«Πήραμε το μάθημα μας και γίναμε πιο δυνατοί. Τα είδα όλα διαφορετικά και μετά ήμουν πολύ πιο αποφασισμένος. Όταν δεν πετύχεις έναν στόχο τόσο μεγάλο ,επηρεάζει πολύ τον κόσμο. Όλοι μετά ήμασταν πολύ πιο δυνατοί και αποφασισμένοι. Όλοι στην Γ Εθνική ήθελαν να παίξουν κόντρα στον Άρη και να μας κερδίζουν. Αυτό ήταν κάτι που αργήσαμε να καταλάβουμε».

Για την αλλαγή προέδρων από τον Γιώργο Αρβανιτίδη στον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Είχα κοιμηθεί με άλλο πρόεδρο και ξύπνησα με άλλον. Ένας συμπαίκτης μου με είχε ενημερώσει και στην αρχή νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα…».

Για την πορεία της ομάδας στη Football League για όσο διάστημα ήταν προπονητής ο Νίκος Αναστόπουλος:

«Με τον κ.Αναστόπουλο έγινε μια καλύτερη αγωνιστικά ομάδα, μια ομάδα Σούπερ Λιγκ. Υπήρχε ένα υπερπλήρες ρόστερ το οποίο σου έβγαζε σιγουριά για την επιτυχία».

Για τα 21 γκολ που πέτυχε εκείνη τη χρονιά:

«Όταν έρχονται τα γκολ πιστεύεις πολύ περισσότερο στον εαυτό σου. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε και οι συμπαίκτες σου. Μέσα από τις συνεχόμενες νίκες έχεις το αίσθημα πρωταθλητή και αυτό μας έκανε όλους καλύτερους».

Για την παρουσία της Λαμίας και του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη παρουσία του Άρη στη Football League:

«Όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία να βλέπεις τους άλλους δεν κοιτάς τον εαυτό σου και αυτό σε πάει πίσω.

Έβαλα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο. Ότι υπήρχαν καλοί ποδοσφαιριστές αυτό με έκανε ακόμα καλύτερο. Στην Γ Εθνική είχα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αυτό μου έκανε καλό γιατί είχα χρόνο να διαβάζω καλύτερα τα παιχνίδια και όσο έπαιζα, προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Για το ότι ο Άρη απέτυχε να ανέβει την πρώτη χρονιά στη  Superleague:

«Φτάσαμε στην πηγή και ήπιαμε νερό. Απογοητευτήκαμε αλλά η πίεση που υπάρχει στην ομάδα δεν σε αφήνει να πας πίσω.

Για το ότι τον ήθελαν ομάδες επιπέδου Superleague:

«Προσπάθησαν κάποιοι να με προσεγγίσουν από ομάδες της Σούπερ Λιγκ αλλά εγώ ένιωθα ότι είχα αφήσει πράγματα στην μέση. Δεν ένιωθα καλά με αυτό και ήθελα να μείνω για να τελειώσω αυτό που ξεκίνησα».

Για το αν έχει αφήσει κάποια πράγματα στη μέση:
«Σίγουρα θα ήθελα να είμαι στην ομάδα και να πανηγυρίσω την άνοδο, αλλά κάποιοι παράγοντες με ανάγκασαν να φύγω και αυτό νομίζω ότι ήταν καλύτερο για όλους. Όλα είναι ανοιχτά, εγώ όμως ξέρω ότι θα ήθελα να παίξω στον Άρη της Σούπερ Λιγκ».

 

Για το ποια είναι η σχέση του με τον κόσμο της ομάδας:

«Ο κόσμος είναι ο πιο αντικειμενικός κριτής. Εγώ δεν είδα κακές αντιδράσεις, και προσπαθούσα συνέχεια να βελτιώνομαι. Ένιωθα πολύ καλά μέσα μου. Ξεκίνησα από το μηδέν στον Άρη και είχα μια πολύ ανοδική πορεία. Αυτό βοήθησε και η θετική πορεία της ομάδα που έστω και την δεύτερη χρονιά καταφέραμε να ανέβουμε. Πωρώνεσαι όταν παίζεις με τόσο κόσμο, πιέζεσαι και γίνεσαι καλύτερος».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Κάποιες στιγμές ήταν απόμακρες και κάποιες φορές ήταν πολύ κοντά σε μας. Πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Την πρώτη αποτυχία την πλήρωσε περισσότερο από όλους».

Για το γιατί έφυγε:

«Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο και για τις δυο πλευρές. Συμφωνήσαμε με τον Θόδωρο Καρυπίδη ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Γιαυτό και έχουμε καλές σχέσεις ακόμα και γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν ήταν ο υπεύθυνος που αναγκάστηκα να φύγω».

Για την άνοδο της ομάδας:

«Χάρηκα γιατί η ομάδα πέρασε δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια. Πέρασα πολλά στην ομάδα και θεωρώ τον εαυτό μου κομμάτι όλης αυτής της προσπάθειας. Χάρηκα πάρα πολύ με την άνοδο, άσχετα αν δεν ήμουν στην ομάδα».

Για το πως νιώθει τέσσερα χρόνια μετά:

«Σίγουρα είμαι πιο ώριμος και νιώθω ότι η επιλογή να έρθω στον Άρη ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα μου».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που συνάντησε στον Άρη:

«Εγώ προσπαθούσα από όλους να πάρω πράγματα. Πέρασαν πολλοί παίκτες που θαύμαζα να τους βλέπω.Όπως ο Τάτος ο Πόι και πολλοί άλλοι».

Για το ποιοι είναι οι προσωπικοί του στόχοι:

«Το σημαντικότερο όλων είναι η υγεία. Θέλω να κάνω μια γεμάτη χρονιά γιατί φέτος μου έλειψε. Το να πας έξω δεν είναι εύκολο. Το εξωτερικό δεν έχει όρια. Ακόμα και στην Β’ Εθνική να είσαι σε κάποια χώρα μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Θέλω να αγωνιστώ στην Σούπερ Λιγκ».

Για τα συναισθήματά του για την ομάδα:

«Ο Άρης δεν μου χρωστάει σίγουρα τίποτα, μου έχει δώσει πάρα πολλά, εγώ θα ήθελα να δώσω και άλλα στην ομάδα».

Όταν του ζητήθηκε να χαρακτηρίσει τους συμπαίκτες του είπε:

Στέφανος Nτόγος: «Η ψυχή των αποδυτηρίων».

Αντρέας Τάτος: «Όλη η ομάδα, αν πήγαινε καλά ο Ανδρέας πήγαινε καλά όλη η ομάδα».

Μιχάλης Γιαννίτσης: «Σκληρός»

Ούγκο Σόουζα: «Αμίγκο» ,είναι η λέξη που έλεγε συνέχεια, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα»

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: «Στρατηγός ,ήξερε τι ήθελε από τον κάθε παίχτη».

Ο φροντιστής Δημήτρης: «Η ψυχή της ομάδας».

Σερχιο Κόκε: «Έχει αδικήσει τον εαυτό του, θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά».

Ματζίτ Μπουγκέρα: «Δυνατός, γρήγορος και δεν είναι τυχαία η καριέρα που έκανε».

Προηγούμενο άρθροΜένει στους Κλίπερς ο Ρίβερς
Επόμενο άρθροΈφτασε Αθήνα ο Μαρτίνς