‘Ενα πέναλτι ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση της Σουηδίας με τη Νότια Κορέα, με τους «μπλέ-κίτρινους» να επικρατούν με 1-0 και να φεύγουν από το Νόβογκορντ με τρεις βαθμούς.

Αν και οι Σουηδοί είχαν τον πλήρη έλεγχο από το ξεκίνημα, δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ.

Χαρακτηριστικότερη φάση αυτή του Μάρκους Μπεργκ στο 21′ όταν μετά από κάθετη πάσα βγήκε απέναντι στον Γού Τσο ωστόσο ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη τερματοφύλακα.

Στο 29′ πάλι ο Μπεργκ απείλησε με σουτ μετά από κόρνερ, με την ασιατική άμυνα ωστόσο να παραχωρεί νέο κόρνερ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 45+2′ από τον Κλάεσον με δυνατή κεφαλιά, ωστόσο μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό από πλευράς των Σουηδών. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Άντερσον ήρθε στην κόντρα στο 49′, αλλά το σουτ του Φόρσμπεργκ από το ημικύκλιο πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Νέα προειδοποιητική βολή των Σουηδών ήρθε στο 57′ μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Έκνταλ, αλλά ο Γιο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.

Στο 61′ ο Κλάεσον βγήκε σε πλεονεκτική θέση και φάνηκε να ανατρέπεται, οδηγώντας τον διαιτητή να χρησιμοποιήσει το VAR. Μετά τη χρήση του βίντεο, ο καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Σουηδίας.

Ο Γκράνκβιστ ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τους Σουηδούς να ελέγχουν απόλυτα το προβάδισμά τους.

Ωστόσο λίγο έλειψε οι Κορεάτες να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+2’, με το σουτ του Τσαν Χουάνγκ να περνάει ελάχιστα άουτ και το 1-0 να μένει ως το τέλος του αγώνα.

Διαιτητής: Τζοέλ Αγκιλκάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

Κίτρινες κάρτες: 61′ Κλάεσον – 13′ Γουκ Κιμ, 55′ Τσαν Χουάνγκ

Κόκκινες κάρτες: –

Συνθέσεις

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αγκούστινσον, Γκράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιχ, Κλάεσον, Λάρσον (81′ Σβένσον), Έκνταλ (71′ Χίλιεμαρκ), Φόρμσπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77′ Τέλιν)

Νότια Κορέα (Σιν Τάε Γιονγκ): Γού Τσο, Χο Παρκ (28′ Γου Κιμ), Γιόνγκ Κιμ, Σο Γιάνγκ, Γιόνγκ Λι, Σούνγκ Λι, Γιόνγκ Κι, Τσέολ Κου (73′ Γου Λι), Τσαν Χουάνγκ, Γουκ Κιμ (66′ Γιάνγκ Γιούνγκ), Μιν Σον

Προηγούμενο άρθροΗ Ελβετία «κράτησε» τη Βραζιλία στο 1-1 στην πρεμιέρα του 5ου Ομίλου
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της Δευτέρας στο Mουντιάλ