Δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν λυγίζει με τίποτα αυτός ο Άρης. Όλα ήταν εναντίον στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, που κατάφερε όμως να φύγει όρθια (2-2) από το Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι που βρέθηκαν με τη πλάτη στον τοίχο. Ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ρόουζ στο 36ο λεπτό, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τονίζοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι και όχι στο χέρι του Ρόουζ. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα είδαν τον διαιτητή Ευαγγέλου να μην τιμωρεί τον Μανούσο, που κλώτσησε εκτός φάσης τον Ματίγια.

Ο Άρης όμως ήταν πολύ σκληρός για να λυγίσει ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, οι αλλαγές του Μάντζιου άλλαξαν το παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ θα μπορούσε ακόμα και να φύγει με τη νίκη, αν ο Ματίγια είχε σκοράρει στη φάση του 68ου λεπτού. Οι παίκτες του Ατρομήτου πίστεψαν οτι το παιχνίδι είχε τελειώσει μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχαν και το πλήρωσαν απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο.

Οι κινήσεις στη σκακιέρα της τακτικής

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και μόλις μια αλλαγή-και αυτή αναγκαστική- σε σχέση με την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν επέστρεψε στην ενδεκάδα και στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του τραυματία Σάκιτς. Ο Δημήτρης Μάνος παρέμεινε στη κορυφή της επίθεσης εξαργυρώνοντας τη πολύ καλή εμφάνιση του στην αναμέτρηση της Τετάρτης, ενώ ο Μπερτόλιο κέρδισε τον Σίλβα στη μάχη για μια θέση στο βασικό σχήμα. Ο Νταμίρ Κάναντι, που είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του τραυματία Ραμπέγιο, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-4-3 και τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στη Λάρισα. Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Ατρομήτου οι Νάτσος, Ενσικουλού, Ρισβάνης και Μουνίθ.

Μοιρασμένο ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ο Ατρόμητος πίεζε ψηλά, προκειμένου να δυσκολέψει την επιθετική ανάπτυξη του Άρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιαννιώτη.

Ευκαιρία για τον Μάνο

Στο 18ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη επικίνδυνη στιγμή της αναμέτρησης για τον Άρη. Μετά από έξυπνη πάσα του Σούντγκρεν, ο Μπερτόλιο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μάνος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε τη προβολή, χωρίς, όμως να προλάβει τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης απείλησε και πάλι την εστία των γηπεδούχων, όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ματέο Γκαρσία και Μπερτόλιο, ο τελευταίος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

Εκτός φάσης χτύπημα του Μανούσου στον Ματίγια

Στο 32ο λεπτό ο Μανούσος κλώτσησε εκτός φάσης τον Ματίγια. Οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν έντονα , όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να τιμωρήσει τον παίκτη του Ατρομήτου.

Γκολ για τον Ατρόμητο, αποβολή για τον Άρη

Στο 36ο λεπτό έγινε μια φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο. Ο Ενσικουλού σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Ρόουζ και ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Άρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δείχνοντας οτι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη του Άρη. Οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν , τονίζοντας οτι η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι και όχι στο χέρι του Γάλλου αμυντικού, όμως ο διαιτητής δεν πήγε κάν να δει τη φάση στο VAR. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος, ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο. Ο Μάντζιος απέσυρε τον Γκάμα και πέρασε στο παιχνίδι τον Μπεναλουάν, ως παρτενέρ του Δεληζήση στα στόπερ.

Γκολ από τον Μουνίθ

Το έργο του Άρη ήταν έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 51ο λεπτό, όταν και ο Μουνίθ με δυνατό σούτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους γηπεδούχους.

Μείωσε με Κάτσε ο Άρης

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τους Σίλβα και Κάτσε , προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του. Στο 61o λεπτό, μάλιστα, μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Σίλβα, ο Κάτσε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας για τον Άρη. Εφτά λεπτά αργότερα, μάλιστα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα σουτ του Σάσα, ο Γιαννιώτης απέκρουσε δύσκολα τη μπάλα και ο Ματίγια με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Ισοφάρισε με Σάσα

Στο 81ο λεπτό ο Άρης κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μετά από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Μανσίνι γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Σάσα με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης προσπάθησε να πετύχει και ένα τρίτο γκολ, δεν τα κατάφερε, όμως , αλλα έφυγε αλώβητος από το Περιστέρι.

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκαλβάο, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Τομάσεβιτς (72΄ Κιβρακίδης), Νάτσος, Χαρίσης, Μουνίθ (72΄ Χριστοδουλόπουλος), Ενσικουλού, Μανούσος (72΄ Κωτσόπουλος)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα (59΄ Κάτσε), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (42΄ Μπεναλουάν), Ματέο (59΄ Σίλβα), Μπερτόλιο (76΄ Μανσίνι), Μάνος (76΄ Λόπεθ)

ΠΗΓΗ: BHMA

Προηγούμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Επόμενο άρθροΜόνος πρώτος στην κορυφή ο Ολυμπιακός – Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Superleague