Η εξαιρετική σεζόν του Άρμαντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ μέσα στο 2020 αναγνωρίστηκε από την World Athletics, η οποία τον ανακήρυξε κορυφαίο αθλητή της χρονιάς.

Μάλιστα, ο Σουηδός άλτης, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος σε ηλικία 21 ετών, έγινε ο πιο νεαρός νικητής της κορυφαίας αυτής διάκρισης στην ιστορία των βραβείων που ξεκίνησε το 1988.

«Ήταν μια πολύ περίεργη σεζόν, για μένα όπως και για όλους τους αθλητές, αλλά κατάφερα να πάρω αρκετά καλά αποτελέσματα» δήλωσε ο Ντουπλάντης, ο οποίος το 2018 τιμήθηκε και με το βραβείο του κορυφαίου ανερχόμενου αθλητή (Rising Star).

«Ήθελα απλώς να πάω εκεί έξω και να δείξω στον κόσμο αυτό που ήμουν σε θέση να κάνω και να γράψω το όνομά μου ψηλά στις μεγάλες διοργανώσεις. Ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό και είχα κάποια καλά άλματα, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού, ενώ, παρά την πανδημία covid-19, κατάφερα να διατηρήσω την καλή μου φόρμα και να έχω εξαιρετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο νεαρός επικοντιστής, ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Ο Ντουπλάντις κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του κλειστού στίβου, πρώτα με 6.17μ στο Τορούν και στη συνέχεια με 6.18μ στη Γλασκώβη. Παρά τη διακοπή της σεζόν που προκλήθηκε από την πανδημία, υπερέβη στη Ρώμη τα 6.15μ για να κάνει δικό του και το παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στον ανοικτό στίβο.

Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης έμεινε αήττητος σε 16 αγώνες στον κλειστό και τον ανοικτό στίβο το 2020, ενώ υπερέβη τα 6.00 μέτρα σε 10 περιπτώσεις.

Στις γυναίκες κορυφαία της χρονιάς αναδείχθηκε από την WA η Γιουλιμάρ Ρόχας (Βενεζουέλα), η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και του 2019 σε Λονδίνο και Ντόχα, αντίστοιχα, αλλά και κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν στον κλειστό στίβο με 15.43μ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ/Real.gr

Προηγούμενο άρθροΆρης : Ομάδα με χαρακτήρα και «μέταλλο», που ενοχλεί αλλά αντέχει
Επόμενο άρθροΤεράστιο «διπλό» για τον Ολυμπιακό που άλωσε τη Βαρκελώνη