Οι δύο παρατάσεις και η ήττα από τη Ρεάλ, στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του, δεν επηρέασαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέναντι στην Αλμπα Βερολίνου που προερχόταν από 4 συνεχόμενες νίκες, είχε ενέργεια και συνέτριψε τους Γερμανούς με 92-69 στην ευρύτερη φετινή του νίκη στην Ευρωλίγκα.

Με σωστή διαχείριση δυνάμεων και παιχνιδιού οι «πράσινοι» είχαν πρωτεργάτες, επιθετικά έναν εκπληκτικό Παπαπέτρου που πέτυχε 22 πόντους και αμυντικά τον Παπαγιάννη με έξι ριμπάουντ και τέσσερις τάπες.

Οι «πράσινοι» χωρίς τον Σέλβιν Μακ που τραυματίστηκε στο ματς με τη Ρεάλ, ξεκίνησαν πολύ καλά, με πολυφωνία στο σκοράρισμα και 5/9 τρίποντα από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έπεσε, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα από τον Νέντοβιτς (0/4 τρίποντα), ωστόσο η συνεισφορά τού Κασελάκη που ήρθε από τον πάγκο και η σταθερή απόδοση των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, κράτησε την υπέρ του διαφορά στο +7.

Το «ξύπνημα» του Νέντοβιτς στο τρίτο δεκάλεπτο με 3/3 τρίποντα, και ο εξαιρετικός αμυντικά Κασελάκης, αντιστάθμισαν τον μίνι τραυματισμό του Σαντ-Ρος που επανήλθε στην τελευταία περίοδο. Ενα μπλακάουτ μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου λόγω τεσσάρων τριπόντων της Αλμπα δεν κόστισε στην ομάδα του Βόβορα που είχε τις λύσεις και την ψυχραιμία όχι μόνο να κρατήσει τη νίκη αλλά και να της δώσει διαστάσεις θριάμβου.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 39-32, 66-52, 92-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης -, Παπαπέτρου 22 (3), Κασελάκης 7 (1), Καλαϊτζάκης -, Φόστερ 9 (3), Νέντοβιτς 13 (3), Γουάιτ 9 (2), Μήτογλου 2, Μπέντιλ 5, Σαντ-Ρος 13 (3).
ΑΛΜΠΑ: Λο 8 (2), Σίβα 11 (2), Γκίφεϊ 13 (3), Μάτισεκ 8 (2), Σνάιντερ 3 (1), Νίκιτς -, Ολίντε 9 (1), Τίμαν 3, Γκρέιντζερ 3 (1), Σίκμα 11.

• Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια: Ανατολού – Μιλάνο 69-72, Ζαλγκίρις – Φενερμπαχτσέ 99-62.

Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα της περασμένης Τετάρτης από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να υπολογίζει στον Γιώργο Πρίντεζη που τραυματίστηκε στη μέση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου λίγο πριν από το τζάμπολ, υπογράμμισε πως αυτός και οι παίκτες του πρέπει να δουν τι έκαναν λάθος στο ματς με τη Βαλένθια. «Πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα. Αν είσαι χαλαρός θα το πληρώσεις», ανέφερε.

• Σήμερα: ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ, Ερ. Αστέρας – Βαλένθια, Μπάγερν – Μπασκόνια, Βιλερμπάν – Χίμκι, Μπαρτσελόνα – Μακάμπι.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Προηγούμενο άρθροΘα κερδίσουν σήμερα τα φαβορί στην Premier League και τη Serie A;
Επόμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας