O Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, με τον Σλούκα να «ενορχηστρώνει» τις επιθέσεις των ερυθρόλευκων στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες, έπαιξαν καλή άμυνα στα πρώτα 5 λεπτά του ματς, με τον Έλληνα γκαρντ να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη, στην επίθεση. Το 5-5 του πρώτου τρίλεπτου, έγινε 12-7 με τις συνεργασίες του Σλούκα με τον Έλις και τον ΜακΚίσικ.

Η Βιλερμπάν όμως, αντέδρασε, την βοήθησαν οι αλλαγές του Πάρκερ και έφερε το ματς στα ίσια, βάζοντας δύσκολα για τον Ολυμπιακό (12-12). Ο Μπαρτζώκας ανακάτεψε την τράπουλα, έβγαλε τον Σλούκα και έπεσε ο ρυθμός του ματς με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν εμπνεύσεις στην επίθεση και να σκοράρουν, είτε με επιθετικά ριμπάουντ, είτε με βολές για το 17-17, του πρώτου δεκαλέπτου.

Νωθρός ο Ολυμπιακός, τον «κλείδωσε» η Βιλερμπάν

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, «πάτησε» παρκέ ο Χάρισον και μαζί με τον Σπανούλη και έδωσαν νέα πνοή στην επίθεση των Πειραιωτών. Ο Αμερικανός, έδωσε προβάδισμα για το 24-19, με πέντε σερί πόντους, όμως ο Γιαμπουσέλι με ένα ξέσπασμα ξαναέφερε το ματς στα ίσια (24-24).

Απο εκεί και πέρα, ο Σπανούλης με τρίποντο και οι Βεζένκοφ και Ζαν – Σαρλ, με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, βοήθησαν τον Ολυμπιακό για να γλιτώσει ένα απο τα χειρότερα δεκάλεπτα της σεζόν. Οι Γάλλοι, στάθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο με τρίποντα του Κόουλ και του Ντιό και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, με 34-33.

«Κόλλησε» στην τρίτη περίοδο, «πληγώθηκε» από τον Γιαμπουσέλι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με σκοπό να καθαρίσει αν γίνεται το παιχνίδι, όμως αντί να γίνει αυτό έγινε το αντίθετο. Η Βιλερμπάν δυνάμωσε την άμυνα της, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στην επίθεση και οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα. Ο Σλούκας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, ο Έλις και ο ΜακΚίσικ έκαναν απανωτά λάθη και ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στην τρίτη περίοδο.

Προσπάθησε για την ανατροπή αλλά…

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έψαχνε μια μεγάλη ανατροπή και κυρίως να αλλάξει το ματς που η Βιλερμπάν το είχε πάει ακριβώς εκεί που ήθελε. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να μειώσουν από την περιφέρεια και με μακρινά σουτ, όμως ήταν άστοχοι και το πλήρωσαν, καθώς η γαλλική ομάδα δεν συγχωρούσε οποιαδήποτε αδράνεια στην άμυνα των Πειραιωτών.

Το τρίποντο του Στραζέλ έβαλε ακόμη περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τη Βιλερμπάν να πηγαίνει στο +12 (42-54). Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν ένα 7-0 (49-54), αλλά μέχρι εκεί. Οι Γάλλοι δεν πανικοβλήθηκαν και επιστρατεύοντας ξανά Φαλ και Γιαμπουσελέ πήγαν στο +10 (53-63), στο 37’. Ο Ολυμπιακός με συνεχόμενες βολές του Χάρισον και ένα καλάθι του Ζαν – Σαρλ πήγε το ματς στο -4 (63-67), αλλά από εκεί και μετά έκαναν κακές επιλογές με αποκορύφωμα την επιστροφή από το τάιμ άουτ, όπου προχώρησε ο Χάρισον σε άλει ουπ πάσα. Μια φάση που απεικονίζει πλήρως την εικόνα του ματς και το σκορ, με τη Βιλερμπάν να φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό από το ΣΕΦ (63-69).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-34, 42-51, 63-69

 

ΠΗΓΗ: BHMA

Προηγούμενο άρθροΜε στυλ… Χιμένεθ, η ΑΕΚ 1-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας