Kάθε εβδομάδα η διαφορά ανεβαίνει όλο και περισσότερο. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν είχαν περιθώρια για απώλειες στο μεταξύ τους ντέρμπι, αλλά τελικά… έχασαν και οι δύο. Το τελικό 2-2 αφήνει την ΑΕΚ στο -11 από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο -12, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις φιλοδοξίες του Άρη και του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσουν κι εκείνοι τη δεύτερη θέση.

Στην Τούμπα είχαμε ένα ωραίο ματς για τους… ουδέτερους που το παρακολούθησαν, κάτι που μαρτυρά και το τελικό σκορ, ωστόσο οι προπονητές θα έχουν μπόλικη δουλειά να κάνουν από αύριο για να διορθώσουν τα πολλά κενά στις άμυνες.

Τα τρία από τα τέσσερα γκολ ήταν… ευγενική χορηγία των αμυντικών γραμμών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στους αντιπάλους τους, με το τελικό σκορ να κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνα της αναμέτρησης συνολικά.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές, με Σάκχοφ και Γαλανόπουλο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε από δύο στημένες φάσεις με Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Πολλά νεύρα, μεγάλη ένταση και αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις στην Τούμπα, με τον Σλοβένο διαιτητή να ελέγχεται μονάχα για δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν έδωσε τον Ίνγκασον, φάση που έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΚ.

Ο Λιβάι έκανε… πλάκα στον Περέιρα, ο Σάκχοφ σκόραρε

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στα πρώτα 25 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο κυριάρχησε στο γήπεδο, είχε κερδίσει τον χώρο της μεσαίας γραμμής και μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Τι έκανε η ΑΕΚ στο πρώτο 25λεπτο; Εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του Λιβάι Γκαρσία απέναντι στον Περέιρα. Αν μιλούσαμε για μπάσκετ, θα ονομαζόταν… μις ματς. Ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στους παίκτες του να στέλνουν την μπάλα στον ταχύτατο Γκαρσία και μέχρι να το αντιληφθεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε γίνει το 0-1.

Στο 18′ ο Λιβάι πήρε την μπάλα και την πέταξε μπροστά, πέρασε σαν σταματημένο τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή και έδωσε πάρε – βάλε στον Σάκχοφ. Ο τελευταίος μόνος του από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να εκτελέσει για το 0-1, σε ένα γκολ που δεν το πανηγύρισε απέναντι στην παλιά του ομάδα. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο μέχρι και το 25′, διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και διαχειριζόταν το υπέρ της σκορ, όμως από εκείνη τη στιγμή και για ένα τέταρτο ο ΠΑΟΚ… πάτησε το πόδι στο γκάζι, στρίμωξε την ΑΕΚ στα σχοινιά και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Τραγική αμυντική αντίδραση και ισοφάριση

Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 25′, όταν ο Σβαμπ έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κρμέντσικ, αυτός πλάσαρε σωστά τον Αθανασιάδη, αλλά ο Σβάρνας έδιωξε με υπερένταση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ με συνεχόμενα κόρνερ και στημένες φάσεις έφερνε την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, η οποία περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο για 15 λεπτά. Και αυτό της στοίχισε.

Οι πολλές στημένες φάσεις έφεραν… φθορά στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία είχε πολύ λάθος αντίδραση στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζόλη στο 40′ από θέση έξω αριστερά, ο Ουάρντα πήδηξε μόνος του στη μικρή περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης έδιωξε, αλλά ο Κρέσπο ακολουθούσε επίσης μόνος του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή για το 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ευγενική χορηγία νούμερο ένα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ δηλαδή να βρίσκει γκολ και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα. Ένα γκολ… ευγενική χορηγία της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ και των δύο στόπερ του. Μόλις στο 50′ ο Ίνγκασον έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, με τους υπόλοιπους παίκτες ψηλά στο γήπεδο, τη… χάρισε στον Λόπες που σέντραρε στην περιοχή. Ο Κρέσπο ολοκλήρωσε το αμυντικό… έγκλημα του ΠΑΟΚ, στρώνοντας την μπάλα στον Γαλανόπουλο ο οποίος από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ.

Η Ένωση προσπάθησε να βρει τρίτο γκολ στις κόντρα επιθέσεις, αλλά η αλλαγή του Γκαρσία που έβγαλε τον τραγικό Περέιρα για να περάσει τον Ροντρίγκο, περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον Λιβάι Γκαρσία που έπαψε να είναι το ίδιο επικίνδυνος με το πρώτο μέρος. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, πίεζε κυρίως με τις πλαγιοκοπήσεις Τζόλη και Βιεϊρίνια, αλλά δεν δημιουργούσε τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.

Ευγενική χορηγία νούμερο δύο και… 2-2

Μέχρι που φτάσαμε στο 70′, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ έδειχνε να βρίσκει και πάλι αγωνιστική ισορροπία και να μπορεί να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Αλλά Λάτσι και Αθανασιάδης δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πίεση, με αποτέλεσμα να κάνουν ένα από τα χειρότερα λάθη που έχουμε δει στο πρωτάθλημα.

Ο Λάτσι γύρισε χωρίς δύναμη την μπάλα στον Αθανασιάδη, αυτός πιθανόν… φοβήθηκε από την παρουσία του Κρμέντσικ που έτρεξε να τον πιέσει και αντί να διώξει την μπάλα την μπλόκαρε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε το έμμεσο από το οποίο η μπάλα στρώθηκε στον Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να σουτάρει στη δεξιά γωνία και να ισοφαρίζει σε 2-2.

Δεν πήραν ρίσκα

Θα περίμενε κανείς πως η κρισιμότητα του αγώνα θα ανάγκαζε τους δύο προπονητές να πάρουν ρίσκα για να βρουν το γκολ στο φινάλε που θα τους χάριζε τη νίκη, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Περισσότερο φοβισμένοι φάνηκαν μην δεχτούν γκολ, παρά τολμηροί προκειμένου να το βάλουν. Πιθανόν αποδεχόμενοι και τη φετινή τους… μοίρα, που τους θέλει να είναι πολύ μακριά από τον Ολυμπιακό σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό να αντικατοπτρίζεται και στη βαθμολογία.

Το τελικό 2-2 δεν ικανοποίησε κανέναν από τους δύο, καθώς η μεν ΑΕΚ έμεινε πια στο -11 από την κορυφή, ο δε ΠΑΟΚ στο -12 και πλέον μοναδικός τους στόχος είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

 

ΠΗΓΗ: BHMA

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στις νίκες ο Άρης, πέρασε με 0-1 από τη Ριζούπολη
Επόμενο άρθροNBA : Top 10 με διπλή παρουσία Αντετοκούνμπο