Όχι. Δεν ήταν ψέμα! Ειδικά αν είχε κάποιος στο μυαλό του το ματς με την Μπασκόνια και το πρώτο μισό του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο..

‘Ενας τραγικός Παναθηναϊκός για ένα ημίχρονο κατάφερε να επιστρέψει από το -20 (22-42) στα μέσα της δεύτερης περιόδου, να αλλάξει το τσιπάκι στο δεύτερο μισό του αγώνα και να φτάσει σε μια παλικαρίσια νίκη απέναντι στην Αρμάνι που ήταν και το μεγάλο φαβορί του αγώνα με σκορ 86-83!

Και αυτό το οφείλει κυρίως σε δύο παίκτες που «μίλησαν» όταν η μπάλα «έκαιγε»! Τον Μάριο Χεζόνια ο οποίος με δικό του καλάθι πήγε το ματς στην παράταση, ενώ ευστόχησε και σε ένα μεγάλο τρίποντο στην έναρξη του έξτρα πενταλέπτου. Στη συνέχεια ο Σέλβιν Μακ πήρε την σκυτάλη και πέτυχε τους μισούς πόντους του Παναθηναϊκού στην παράταση μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση!

Εξαιρετικός ο Μπέντιλ και εκείνος που κράτησε τον Παναθηναϊκό όταν επιχειρούσε την μεγάλη ανατροπή στο σκορ, έχοντας τη συμπαράσταση του Παπαγιάννη.

Το ματς

«Τι είχες… Γιάννη μου, τι είχα πάντα» ήταν το ξεκίνημα του αγώνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, καθώς μετά την Μπασκόνια, πήρε σειρά η Αρμάνι Μιλάνο για να «βομβαρδίσει» το «πράσινο» καλάθι έξω από τα 6.75 μέτρα. Είτε χωρίς πίεση, είτε με πίεση, οι παίκτες του σημείωναν το ένα τρίποντο μετά το άλλο (5/8τρ.) με αποτέλεσμα να προηγηθούν γρήγορα με 10 πόντους διαφορά (4-14) και να γίνουν τα… απόλυτα αφεντικά του αγώνα. Στον αντίποδα, τίποτε δεν λειτουργούσε στον Παναθηναϊκό.

Λάθη επί λαθών, κάκιστες επιλογές στην επίθεση και μόνο… hero ball από τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση των «πρασίνων» στην επίθεση. Χωρίς φυσικά να υπάρχει επιθετική λειτουργία, κυκλοφορία της μπάλας, αποστάσεις και γενικά… κάτι που να θύμιζε μπάσκετ. Το +11 της Αρμάνι (15-26) ήταν απόρροια των 8-2 ριμπάουντ και της ανύπαρκτης άμυνας του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία (6/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα).

 

Τα ίδια και χειρότερα για τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι κυρίαρχησε στα ριμπάουντ και δη στα επιθετικά έχοντας στο σύνολο 8 περισσότερα «σκουπίδια» από τους γηπεδούχους (10-7 έναντι 7-2), τις τριπλάσιες ασίστ (9-3) και εξαιρετικά ποσοστά εντός παιδιάς (12/18 δίποντα, 7/15 τρίποντα) ενώ η ομάδα του Κάτας δεν είχε κανένα πλάνο στο παιχνίδι και παράλληλαλ σούταρε με 25% στα τρίποντα (2/8). Λογικό και επόμενο όταν η μία ομάδα παίζει μπάσκετ (και με πολλούς πρωταγωνιστές) και η άλλη τίποτα, η διαφορά να φτάσει και στο +20 (22-42 στο 17′) για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας η οποία ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παρκέ του ΟΑΚΑ (29-46 το ημίχρονο).

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο προσπάθησε να αλλάξει το τσιπάκι στο 3ο δεκάλεπτο και να βάλει «φρένο» στην κυριαρχία της Αρμάνι Μιλάνο. Πώς; Ξεκινώντας πρώτα από τα δικά του λάθη στις δύο πλευρές του παρκέ. Αρχικά έβαλε μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια στην άμυνα, ενώ στην επίθεση «ακούμπησε» τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και δη στον Μπεν Μπέντιλ (14π., έως το 30′) ο οποίος βοήθησε πολύ την ομάδα του ώστε να «κατεβάσει» τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (46-55 στο 28′). Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με την Αρμάνι στο +10 (49-59) αλλά οι «πράσινοι» είχαν παρουσιάσει ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Μάλιστα η διαφορά «κατέβηκε» και στους έξι πόντους (59-65 στο 34′) και αυτό χάρη στον Παπαπέτρου ο οποίος είχε ανεβάσει την απόδοσή του, ενώ την ίδια ώρα ο Γκανέζος φόργουορντ συνέχιζε να είναι πολύτιμος για λογαριασμό της ομάδας του. Αν μη τι άλλο το πρόσωπο των «πρασίνων» στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν είχε… καμία σχέση με αυτό του πρώτου, αφού βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο πληγωμένος ο εγωισμός των παικτών. Ο Παναθηναϊκός μείωσε και στο τρίποντο (64-67 στο 37′) όπως και στον πόντο (66-67 στο 39′) ενώ στο τέλος έγινε το ματς γκραν-γκινιόλ.

Ο Σιλντς με 2/2 βολές έκανε το σκορ 66-69, ακολούθησε alley oop κάρφωμα του Παπαγιάννη για το 68-69 ενώ ο Μακ είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με floater στα 18”. Όμως δνε βρήκε στόχο και ο Πάντερ με 1/2 βολές στα 14”’ έκανε το σκορ 68-70. Την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού ανέλαβε ο Μάριο Χεζόνια ο οποιος με coast to coast ισοφάρισε σε 70-70 στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε το ίδιο περίσσιο πάθος στην άμυνα όπως και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο που δέχθηκε 24 πόντους στο σύνολο και εξαργύρωσε τις επιδόσεις του χάρη στον Σέλβιν Μακ, ο οποίος πήρε την κατάσταση στα χέρια του σημειώνοντας τους μισούς πόντους της ομάδα του φτάναοντας τον δείκτη του σκορ και στο +10! Αν και στο τέλος… καερδιοχτύπησε καθώς μετά από 0/2 βολές του Παπαγιάννη στα 11” ο Ντατόμε δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε τρίποντο με την εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 29-46, 49-59, 70-70 (κ.α.), 86-83 (παρ.)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθροΑπογοήτευση στις τάξεις της Εθνικής μετά την ισοπαλία με τη Γεωργία
Επόμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας