H ώρα για το κυρίως μενού του Euro 2020 έφθασε.

Η φάση των νοκ-άουτ ξεκινά το Σάββατο (26/6) με τα πρώτα δύο παιχνίδια για τους «16» της διοργάνωσης η οποία αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον πλέον, αφού δεν υπάρχει περιθώριο λάθους για καμία ομάδα.

Στις 19:00 η Ουαλία θα αντιμετωπίσει τη Δανία στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, στο παιχνίδι που ανοίγει το χορό των νοκ-άουτ.

Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλό της, ενώ για τη Δανία ήταν αρκετό το ξέσπασμα της τελευταίας αγωνιστικής με 4-1 επί της Ρωσίας, ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση με τρεις βαθμούς και μάλιστα ως δεύτερη.

Ο Ίθαν Αμπαντού είναι εκτός για τους Ουαλούς, καθώς αποβλήθηκε στο ματς με την Ιταλία, ενώ για τους Δανούς δεν υπολογίζεται φυσικά ο μεγάλος άτυχος Κρίστιαν Έρικσεν.

Στο βραδινό ματς, η Ιταλία κοντράρεται με την Αυστρία (22:00) στο Γουέμπλεϊ και η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Η Σκουάντρα Ατζούρα έκανε το απόλυτο στον όμιλό της χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ, ενώ η αντίπαλός της προκρίθηκε ως δεύτερη από το δικό της γκρουπ, με έξι βαθμούς.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι η μεγάλη απουσία για την Ιταλία, ενώ και ο Αλεσάντρο Φλορέντσι δεν θα αγωνιστεί, με τους Αυστριακούς από την άλλη να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (26/6):

19:00 Γιόχαν Κρόιφ Αρένα (Άμστερνταμ), Ουαλία – Δανία ΑΝΤ1

22:00 Στάδιο Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Ιταλία – Αυστρία ΑΝΤ1

Προηγούμενο άρθροΤόκιο 2020: Χωρίς αθλητές Ολυμπιακοί Αγώνες δε γίνονται, λέει η πρόεδρος των διοργανωτών
Επόμενο άρθροΟι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας