Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες Μαρία Σάκκαρη – Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησαν με 6-3, 6-4 των Καναδών Νταμπρόφσκι/Αλιασιμ και προκρίθηκαν στους «8» στο μεικτό διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί θα βρουν απέναντι τους Αυστραλούς Μπάρτι / Πιρς.

Ένας… διαφορετικός Στέφανος Τσιτσιπάς, από αυτόν που έπαιξε το πρωί στο μονό, μπήκε στο κορτ για να αγωνιστεί στο μεικτό διπλό του τένις. Ήρεμος, χωρίς να έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό και τον αποκλεισμό από το μονό, με καθαρό μυαλό έδινε λύσεις στα κρίσιμα σημεία αγωνιζόμενος με πάθος για τη νίκη. Μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη λειτούργησαν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή παρόλο που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ως ζευγάρι σε αγώνες στο διπλό.  

Απέναντί τους βρήκαν δύο πολύ καλούς αθλητές αλλά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Προστάτευσαν από την αρχή του σετ το σερβίς τους και έκαναν το μπρέικ την κατάλληλη στιγμή. Ανάλογο ήταν και το 2ο σετ. Παρά την προσπάθεια των Καναδών να μειώσουν, οι Τσιτσιπάς – Σάκκαρη είχαν… έτοιμες απαντήσεις. Το ελληνικό δίδυμο πήρε το «εισιτήριο» για τους «οκτώ» σε μία ώρα και έντεκα λεπτά και η Ελλάδα απέκτησε τους πρώτους ολυμπιονίκες από το διπλό μεικτό του τένις (σ.σ. οι πρώτοι οκτώ αθλητές στη χώρα μας φέρουν τον τίτλο του ολυμπιονίκη).