Για τον Εμμανουήλ Καραλή, η διάκριση (4η θέση) στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της υφηλίου αποτέλεσε την αγωνιστική του δικαίωση με δεδομένο ότι από το 2018 κι έπειτα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, που φρέναραν κάθε προσπάθεια να βρεθεί ψηλά. Ο νεαρός άλτης του επί κοντώ με το χαμόγελο καρφιτσωμένο στο πρόσωπο δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να κυνηγά μεγαλύτερα άλματα και σημαντικότερες διακρίσεις.

«Έχω μια ανάμειξη πάρα πολλών συναισθημάτων αυτή τη στιγμή, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχω κάνει. Από χθες το χαμόγελο μου και η ψυχή μου είναι ακόμη μεγαλύτερα. Όπως ήταν τα πράγματα το χειμώνα δε φανταζόμουν τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσο μάλλον να περάσω στον τελικό και να βγω τέταρτος. Είμαι ευγνώμων που έχω τόσους ανθρώπους γύρω μου και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που μου έχουν προσφέρει τα πάντα για να μπορώ να φτάσω σήμερα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, τον προπονητή μου Παναγιώτη Συμεωνίδη, αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μανώλη Καραγιάννη, που με καθοδήγησε προπονητικά σε αυτή την διοργάνωση, αλλά και όλους τους ανθρώπους που μου έστειλαν άπειρα μηνύματα», είπε αρχικά ο Καραλής, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του σχέδια.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω με χαμηλά το κεφάλι, με συγκρότηση και κάθε ημέρα να γίνομαι καλύτερος. Έχουμε μπροστά μας μόνο τρία χρόνια για τους επόμενους Ολυμπιακούς». Πριν τη διοργάνωση του 2024, ο Καραλής θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Όρεγκον.