Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης Κάρλος Τέβες ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στο άθλημα που τόσο λάτρεψε και τόσο πολύ τον λάτρεψαν.

Ο 38χρονος Αργεντινός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για τελευταία φορά σχεδόν ένα χρόνο φορώντας της φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς, ενώ μάλιστα τόνισε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του, αφού είχε προτάσεις από τις ΗΠΑ και το πρωτάθλημα του MLS.

Μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του ανακοίνωσε την απόφασή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τον πολύ σημαντικό ρόλο που έπαιξε σε αυτή την απόφασή του, ο χαμός του πατέρα του:

«Σταματάω το ποδόσφαιρο, μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είχα προσφορές στα χέρια μου, μου πρότειναν να παίξω στις ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκα. Αυτό ήταν, έχω δώσει τα πάντα. Η τελευταία μου σεζόν ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μπορούσα να δω τον πατέρα μου. Σταμάτησα να παίζω γιατί έχασα το νούμερο ένα θαυμαστή μου», είπε και τόνισε πως θα ήθελε να παραμείνει στο ποδόσφαιρο, ως προπονητής.

«Έχω πάρει την απόφαση να γίνω προπονητής. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το πρότζεκτ. Βλέπω τον ποδοσφαιριστή πιο ανθρώπινα, θέλω να αντιμετωπίζω τους παίκτες από πιο προσωπική πλευρά. Όνειρό μου είναι να προπονήσω την Μπόκα. Η σκέψη και μόνο μου προκαλεί αυτό το μυρμήγκιασμα, όπως όταν έπαιζα. Για αυτό και είμαι σίγουρος για το τι θέλω να κάνω».

Ο Κάρλος Τέβες ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ολ Μπόις Μπουένος Άιρες, το 1996, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Σανγκάι. Συνολικά αγωνίστηκε σε 607 επίσημα παιχνίδια, σημείωσε 237 γκολ και επίσης φόρεσε 82 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Προηγούμενο άρθροNBA, Σέλτικς – Χιτ 102-82: Άνετη ισοφάριση
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός – Παναθηναϊκός 74-61 : «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία