Τιτανομαχία με άρωμα τελικού και πικάντικο… αλατοπίπερο είναι η αποψινή στο Βελιγράδι ανάμεσα στην Εθνική μας και στη Σερβία.

Για τη «γαλανόλευκη», ο χαρακτήρας του τελικού μπαίνει με θετικό πρόσημο: με νίκη στην πρεμιέρα της β΄ φάσης, θα φτάσει το ρεκόρ της στο 4-1 και ουσιαστικά θα «κλειδώσει» την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά στην Ιαπωνία, στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες. Αν χάσει, δεν χάνεται, πάλι φαβορί θα είναι, αρκεί να κάνει τα αυτονόητα και να αξιοποιήσει την έδρα της. Για τη Σερβία, ο χαρακτήρας του τελικού απεικονίζεται στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: με ήττα, το ρεκόρ της θα έχει αρνητικό πρόσημο 1-4 και η προσπάθεια να φτάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης θα μοιάζει με Γολγοθά. Εχει, φυσικά, τεράστια ποιότητα και μπορεί να πετύχει τις νίκες που χρειάζεται στη συνέχεια απέναντι στην Τουρκία και στη Μεγ. Βρετανία, αλλά δεν είναι να παίζεις με τη φωτιά τέτοια ώρα, ειδικά όταν οι επόμενες αγωνιστικές θα γίνουν με ρόστερ «παραθύρων».

Η κρισιμότητα του αγώνα είναι ο ένας σοβαρός λόγος που το αποψινό (21.00) παιχνίδι έγινε από νωρίς sold out. Ο άλλος είναι ότι, πέρα από τη συγκέντρωση σπουδαίων παικτών και στις δύο πλευρές του παρκέ, άπαντες ανυπομονούν να απολαύσουν μια προσωπική μονομαχία δύο super nova αστέρων από τον μαγικό κόσμο του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ: ο Νίκολα Γιόκιτς, MVP του NBA το 2021 και το 2022, θα υποδεχθεί στο «σπίτι» του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτοχο του ίδιου τίτλου τις δύο προηγούμενες χρονιές, το 2019 και το 2020. Ποια η διαφορά μεταξύ τους; Οτι ο Greek Freak πάει στο Βελιγράδι φορώντας το δακτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ!

Αν και η Εθνική μας πήγε στη Σερβία χωρίς τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, έχει τέτοια ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της, που ανάγκασε τον προπονητή των «πλάβι», Σβέτισλαβ Πέσιτς, να κάνει δηλώσεις που κάποιοι μπορεί να τις θεωρούν υπερβολικές, ο ίδιος όμως όχι: «Παίζουμε με την καλύτερη γενιά της Ελλάδας – ποτέ άλλοτε δεν είχε τέτοια εκπροσώπηση στην ιστορία της. Θυμόμαστε κάποιες προηγούμενες γενιές, με τον Γκάλη για παράδειγμα, αλλά αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η Ελλάδα. Είναι οι πιο σοβαροί υποψήφιοι για το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ. Εχουν αθλητικότητα, ταχύτητα, τεράστια εμπειρία. Αλλά κι εμείς δεν είμαστε κακοί, καλοί είμαστε. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, στο Βελιγράδι ή όπου αλλού, εμείς είμαστε το φαβορί».

 

ΠΗΓΗ: Reporter24.gr

Προηγούμενο άρθροΤρίτη στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠέρασαν Κοπεγχάγη, Ρέιντζερς, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Οι 32 ομάδες του Champions League