Ο Πάολο Πινινφαρίνα ήταν ο εγγονός του Μπατίστα Φαρίνα ο οποίος είχε το χαϊδευτικό «Πινίν» και ο οποίος το 1930 ίδρυσε την Carrozzeria Pininfarina. Ήταν γιος του Σέρτζιο Πινινφαρίνα και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Τορίνου με σκοπό να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Αρχικά, εκπαιδεύτηκε στο αντικείμενο των σπουδών του -θητεύοντας τόσο στην General Motors, Cadillac όσο και στη Honda- και από το 1982 εντάχθηκε στο δυναμικό της Pininfarina.
Η ουσιαστική ενασχόλησή του με τη σχεδίαση δεν άρχισε με την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά με τον βιομηχανικό σχεδιασμό. Το 1986 η εταιρεία θα επεκταθεί ιδρύοντας την Pininfarina Extra srl και έναν χρόνο αργότερα ο Πάολο θα αναλάβει τη διεύθυνσή της. Το αντικείμενο αυτής ήταν να δημιουργεί ιδιαίτερου στυλ αντικείμενα για το σπίτι αλλά και για άλλους βιομηχανικούς τομείς, όπως η σχεδίαση σκαφών και αεροσκαφών και η αρχιτεκτονική. Ο Πάολο, θα αναλάβει την Pininfarina από το 2008 και έπειτα, όταν θα διαδεχτεί τον αδερφό του Αντρέα ο οποίος πέθανε εκείνη τη χρονιά. Υπό την καθοδήγησή του, η εταιρεία θα ξεπεράσει τη χρεοκοπία και αναπτυχθεί περισσότερο και θα ξεκινήσει συνεργασίες και με εταιρείες από την Ασία, την Ινδία (με τον Όμιλο Mahindra) και τη Μέση Ανατολή. Ο Πάολο Πινινφαρίνα ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar Battista το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2019 και η παραγωγή του ξεκίνησε το 2022. Με αυτό, ο Πάολο ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του παππού του και ιδρυτή της εταιρείας.
Ο Σίλβιο Ανιόρι, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Νόμιμων Ελεγκτών και όλων των εργαζομένων της Pininfarina, εκφράζω τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπητού μας Προέδρου. »Του είμαστε όλοι ευγνώμονες για την εξαιρετική συνεισφορά του στην εταιρεία και για το ότι υποστήριζε πάντα με πάθος την ιστορία και την εταιρική μας ταυτότητα, τόσο σε ό,τι αφορά στο στυλ όσο και στις επιλογές ηθικής και συμπεριφοράς.
»Προσωπικά, είμαι ευγνώμων σε αυτόν που με τίμησε με την τοποθέτησή μου στην ηγεσία της εταιρείας μετά τον θάνατο του Αντρέα Πινινφαρίνα, το 2008», κατέληξε ο Ανιόρι. Ο Πάολο Πινινφαρίνα ήταν παντρεμένος με την Ιλάρια και είχε πέντε παιδιά, τους Τούλιο, Ιόλη, Τζούλια, Γκρέτα και Τζιοβάνι. Ήταν γνωστό ότι ήταν άρρωστος για καιρό, ωστόσο η οικογένειά του δεν ανακοίνωσε την αιτία θανάτου του. Ήταν 65 ετών.

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Αποστολή χωρίς Μουργκ
Επόμενο άρθροΗ World Athletics πριμοδοτεί με 50.000 δολάρια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες