Στις 21:30 είναι προγραμματισμένο (ως συνήθως) το σημερινό εναρκτήριο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής στη Bundesliga, ανάμεσα στη Χέρτα Βερολίνου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Χέρτα

Έπαιξε καλά αλλά έμεινε με το απόλυτο μηδέν στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην καλή Στουτγάρδη, την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Σάλομον Καλού έχασε αυτά που δεν χάνονται, καθώς κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας στο 0-0, με το ματς να παίρνει διαφορετική τροπή στη συνέχεια. Ο Σταρκ πέτυχε το αυτογκόλ και παρόλο που έκανε καλή εμφάνιση γνώρισε την ήττα με 1-0.

Φέτος δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ευελπιστεί να πιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις. Εντός έδρας μπορεί να μην πείθει όπως τα προηγούμενα χρόνια, εντούτοις κόντρα στην Ντόρτμουντ βρίσκει λύσεις. Είναι ομάδα που παίζει την μπάλα της και δεν περιμένει αναγκαστικά τον αντίπαλο.

Ο στόπερ Ρέκικ λείπει από το σημερινό παιχνίδι και είναι σημαντική απώλεια, αλλά ο Σταρκ και ο Λούστενμπεργκερ κάνουν σωστά τη δουλειά τους.  Δεν έχει άλλες απουσίες.

Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια δεν σκόραρε μετά από 22 επίσημα παιχνίδια και μοιραία «κόλλησε» στο 0-0 με τη Βόλφσμπουργκ.

Οι πιτσιρικάδες Ίσακ και Σάντσο τα πήγαν καλά στη θέση  των Ομπαμεγιάνγκ και Πούλισιτς. Ο Γιαρμολένκο έχασε το άχαστο και η ομάδα έμεινε στο Χ. Τρίτο ματς με τον Στέγκερ στον πάγκο, 7 οι βαθμοί συνολικά με τον Αυστριακό στο τιμόνι. Στην 4η θέση η ομάδα, στο -2 από τη 2η Λειψία, κλασικά μακριά από την Μπάγερν.

Ο Ομπαμεγιάνγκ είχε μείνει εκτός αποστολής με τη Βόλφσμπουργκ, επανήλθε στις προπονήσεις της Μπορούσια, αλλά και πάλι τέθηκε εκτός για το σημερινό παιχνίδι με τη Χέρτα.

Χωρίς αυτόν τα πράγματα συνήθως είναι σκούρα. Φέτος μόνο στο Κύπελλο έχει κερδίσει, όποτε απουσίαζε ο καλύτερος επιθετικός της. Εκτός επίσης και οι Ρόις, Φίλιπ, Ρόντε, Σμέλτσερ,Γκερέιρο

Εκτίμηση: Η Χέρτα παίζει καλό ποδόσφαιρο, ειδικά εντός έδρας, και στα ντέρμπι είναι πάντα ανταγωνιστική. Πέρσι κέρδισε τη Ντόρτμουντ όταν μάλιστα οι Βεστφαλοί ήταν σε καλό μομέντουμ. Τώρα η Μπορούσια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα , όχι ότι δεν μπορεί να κερδίσει σήμερα, αλλά προσωπικά δε μας πείθει ότι μπορεί να το κάνει.  Λείπει ο Ομπαμεγιάνγκ, οπότε το πρόβλημα γιγαντώνεται. Οι πιτσιρικάδες που έχει είναι καλοί, αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν ακόμη όλη την πίεση, ειδικά μπροστά σε 65.000 κόσμο.

Πιστεύουμε ότι η Χέρτα δεν θα χάσει απόψε και θα ρισκάρουμε στον άσσο σε απόδοση 3,53 στη Stoiximan.gr, ενώ εναλλακτικά και το 1 DNB σε απόδοση 2.35. 

Καλό και το g/g σαν μία ακόμη εναλλακτική λύση, σε πιο μικρή απόδοση στο 1,75.  

 

Του Δημήτρη Αυλογιάρη

Προηγούμενο άρθροΝέο δημοσίευμα για Πρίγιοβιτς!
Επόμενο άρθροΆρης: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» (pic)